Lemur hlásí rekordních 325 přihlášek od 182 projektů

pátek, 16. dubna 2021, 16:00 Aktuality, PR MediaGuru

Oborová soutěž Lemur – Česká cena za PR uzavřela přihlášky. Letos eviduje celkem 325 přihlášek od 182 projektů.

Zdroj: APRA

Zdroj: APRA

Do šestnáctého ročníku prestižní oborové soutěže Lemur – Česká cena za PR se přihlásilo rekordních 182 projektů, což je o více než 50 % než v loňském roce. Jelikož většina projektů soutěží ve více kategoriích, dosáhl celkový počet přihlášek rovněž rekordních 325. Užší nominace budou oznámeny v polovině května a vyhlášení výsledků je naplánováno na 17. června.

Projekty bude v rámci sedmi hodnotitelských týmů posuzovat padesátka odborníků na firemní komunikaci a PR. Nejobsazenější kategorií je B2C (26 projektů) a Media Relations (26). Silně zastoupené jsou i kategorie Společenská odpovědnost a filantropie (22), Akce a události (21) či Integrovaná komunikace (17) a Technologie, IT (17).

„Meziroční nárůst počtu přihlášek potvrzuje, že PR komunikace je nezbytná v každé době a agentury i in-house profesionálové měli v minulém roce plné ruce práce,“ říká Václav Pavelka, člen výkonné rady APRA zodpovědný za soutěž Lemur. To, že obor PR patří spíše k vítězům krize potvrzují i interní šetření mezi členy APRA, stejně jako průzkumy mezinárodní organizace PR agentur ICCO.

Součástí soutěže bude, jako každoročně, také vyhlášení Tiskových mluvčích roku a udělení Ceny za přínos oboru. 

-stk-