Mattoni promuje plošné uvedení nápojů v plechovce

čtvrtek, 15. dubna 2021, 15:20 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Mattoni podpoří nový obal i komunikační kampaní, v níž bude hrát hlavní roli charakteristický zvuk otevření plechovky.

Klíčový vizuál k představení Mattoni v plechovce, zdroj: Mattoni 1873

Klíčový vizuál k představení Mattoni v plechovce, zdroj: Mattoni 1873

Mattoni na trh uvádí vybrané nápoje v plechovce. V tomto formátu nabídne své ochucené varianty – Multi, Black a Cedratu –, které budou k dostání v maloobchodní distribuci v kamenných obchodech. Značka tak navazuje na svůj pilotní projekt, kdy na podzim loňského roku prodávala exkluzivně na Košíku citrónovou příchuť v zálohované plechovce.

„Jsme přesvědčeni, že konzumenty osloví zážitek ze skvělé chuti ve stále populárnějším balení. Při výběru příchutí jsme vsadili na nejúspěšnější novinky posledních let – ovocnou Multi, unikátní Black a osvěžující Cedratu. Skvělá chuť, jemná perlivost, nízký obsah cukru, složení bez umělých sladidel a konzervantů. Nové Mattoni osvěží doma, při sledování filmu, u oběda v krabičce, a když to situace dovolí, i mimo domácí rodinnou bublinu,“ představuje novinku manažerka značky Mattoni Miroslava Moravcová.

Plechovky Mattoni Multi, Black a Cedrata se budou prodávat za doporučenou maloobchodní cenu 19,90 Kč. Balení má objem 500 ml a je 100% recyklovatelné.

Novinku značka podpoří také 360° komunikační kampaní, ve které si hlavní roli zahraje charakteristický zvuk otevření plechovky - „tssst“.  Komunikace povede přes ATL, BTL i in-store kanály, konkrétně v televizi, na internetu a v místě prodeje. 

Kreativa kampaně vznikla v agentuře MilanoPraha. Produkce se zhostila společnost Boogie Films. Hudbu na míru vytvořilo studio Soundsgate. 

Společnost Mattoni 1873, pod kterou značka Mattoni spadá, dlouhodobě usiluje o plošné zavedení záloh na nápojové PET lahve a plechovky v celém Česku. Takovýto systém záloh by umožnil nastartovat opakovanou lokální opakovanou recyklaci „z lahve do lahve“ či „z plechovky do plechovky“.  

-stk-