Milka kampaní připomíná své 120. narozeniny

neděle, 25. dubna 2021, 08:55 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Na oslavu svého výročí připravila Milka kampaň i spotřebitelskou soutěž o finanční výhry.

Zdroj: Mondelēz

Zdroj: Mondelēz

Značka Milka letos slaví své 120. narozeniny od svého založení 24. dubna v roce 1901. U této příležitosti spouští kampaň, jež staví především na spotřebitelské soutěži o finanční výhry.

„Letošní rok je pro nás oslavou značky, a proto bychom se o radost z tohoto významného jubilea chtěli podělit s našimi spotřebiteli. I když slavíme my, chceme naopak dárky rozdávat a v naší soutěži umožnit lidem splnit si své sny a přání. Třeba i ta nevyřčená při sfoukávání svíček na narozeninovém dortu,” přibližuje Lenka Čermáková, marketingová manažerka značky Milka.

Do spotřebitelské soutěže se může zapojit každý, kdo zakoupí jakýkoliv produkt značky a nahraje účtenku z nákupu na webové stránky www.milka.cz. Na tři vylosované čeká výhra ve výši 120 000 Kč, za kterou si vítězové mohou splnit svá přání a sny. Soutěž probíhá od 12. dubna do 30. května. 

V rámci kampaně Milka sází vedle in-storové aktivace formou spotřebitelské soutěže také na další komunikační nástroje a aktivity. Komunikace na sociálních sítích se ponese během dubna a května v narozeninové atmosféře a fanoušci Milky se zde budou moci zapojit do dalších soutěží. 

Rozdávat dárky bude značka i v rámci PR komunikace. Ve spolupráci s vybranými lifestylovými portály bude probíhat řada soutěží o balíčky cen a produktů. Do oslavy budou zapojeni i ambasadoři kampaně, kteří na svých kanálech kampaň podpoří a pomohou spolu s Milkou splnit sny svým fanouškům. „Srdcem značky je jemnost a o tu se chceme podělit i v rámci letošních oslav. Oslovit široký okruh lidí, spojovat je, přinést jiskru do našich všedních životů. To je základ kampaně ke 120 letům Milky,” doplňuje Čermáková.

Rodištěm značky je Švýcarsko a její název je tvořen zkratkou dvou německých slov „Milch“ a „Kakao“. Symbol krávy spolu s alpskou krajinou je s Milkou spojen od jejího vzniku v roce 1901, kdy byla první tabulka čokolády prodána v Německu. Na tehdejším papírovém obalu byl vyobrazen pastevec s tímto zvířetem v kopcovité krajině. Papírový obal už tehdy nesl typickou fialovou barvu, ale až roku 1964 se známý lila odstín stal oficiální barvou značky. V roce 1972 měla reklamní agentura Young & Rubicam za úkol osvěžit branding značky a udělat z kravičky centrální postavu všech obalů a kampaní. Od té doby se kravička Milka objevuje i v televizní reklamě. 

První obal čokolády Milky z roku 1901, zdroj: Mondelēz

První obal čokolády Milky z roku 1901, zdroj: Mondelēz

Původně se Milka zaměřovala jen na tabulkovou čokoládu, v roce 1926 představila speciální sezónní vánoční a velikonoční produkty. Roku 1977 rozšířily sortiment tabulky o větší gramáži než tradiční 100 g. O deset let později byly uvedeny pralinky ve tvaru srdce. V roce 2007 se portfolio značky rozrostlo o kategorii sušenek a jemného pečiva.

-stk-