NFNZ povede Kateřina Hrubešová, střídá Josefa Šlerku

úterý, 27. dubna 2021, 09:05 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Po čtyřech letech opouští vedení Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky Josef Šlerka, jeho místo od května zaujme Kateřina Hrubešová.

Kateřina Hrubešová, zdroj: SPIR

Kateřina Hrubešová, zdroj: SPIR

Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ) mění ředitele. Od 1. května 2021 jej povede Kateřina Hrubešová, bývalá dlouholetá ředitelka profesního internetového sdružení SPIR, která po čtyřech letech vystřídá Josefa Šlerku. O jejím jmenování rozhodli členové správní rady a Kolegia zakladatelů fondu.

Kateřina Hrubešová, původní profesí novinářka, čtrnáct let vedla odbornou asociaci sdružující internetová média a digitální agentury - SPIR.

„Kateřina má vynikající znalosti fungování digitálních i tzv. klasických médií z obchodní i obsahové stránky. Během své profesní kariéry nasbírala celou řadu mezinárodních zkušeností a kontaktů, má dlouholetou manažerskou praxi a jasnou vizi,“ komentuje její jednomyslné zvolení do ředitelské pozice předseda správní rady Tomáš Richter.

„Práce pro NFNZ je logickým pokračováním mé dosavadní profesní kariéry, kde se protíná novinářská a manažerská praxe v oblasti médií a internetu. Díky dlouholeté praxi vím, jak fungují média a co potřebují pro své přežití. Věřím, že své zkušenosti budu moci ve Fondu využít pro rozvoj dalších projektů a kultivaci novinařiny v ČR. Zvláště v současné době, kdy jsou média ve velkém ohrožení. Úbytek příjmů se na jejich fungování podepisuje zvlášť drasticky. Fond je tu proto, aby jim pomohl přežít a umožnil jim pracovat, poskytovat čtenářům kvalitní a rychlé informace a nastavil vysokou laťku nezávislé žurnalistiky,” uvedla Kateřina Hrubešová.

Dosavadní šéf NFNZ Josef Šlerka působil ve vedení nadačního fondu od srpna 2017 a s NFNZ bude i po svém odchodu z pozice ředitele nadále spolupracovat. „Těším se, že budu mít více času věnovat se datovým analýzám českých médií pro NFNZ,“ komentuje své další kroky Josef Šlerka.

-mav-