Ondrášovka po letech končí s podporou dětského fotbalu

pondělí, 5. dubna 2021, 08:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ondrášovka po devíti letech ukončí svou podporu dětského fotbalového turnaje Ondrášovka Cup. Důvodem je podezření organizátorů z podvodu.

Zdroj: Kofola ČS

Zdroj: Kofola ČS

Výrobce minerálních vod Ondrášovka oznámil ukončení dlouhodobé spolupráce s organizátory dětského fotbalového turnaje Ondrášovka Cup. Hlavním důvodem je aktuální fotbalová kauza, ve které jsou organizátoři v podezření z podvodu při čerpání dotace krajského úřadu Hradce Králové.

Ondrášovka podporuje dětský fotbalový turnaj Ondrášovka Cup již devět let. Turnaj každoročně má každý rok motivovat k aktivnímu sportování děti napříč celým Českem. Letošní ročník, jehož finálová kola se odehrají v případě, že to covidová omezení umožní, bude poslední pod jménem Ondrášovky. 

K ukončení spolupráce vedl výrobce především případ, který se poprvé objevil počátkem února v médiích. Spolek organizující turnaj pro mladé fotbalisty byl předmětem šetření Královéhradeckého kraje kvůli údajnému dotačnímu podvodu. Ten souvisí s jeho půlmilionovou dotací na loňský finálový turnaj v Hradci Králové. 

Informace o případu nepříjemně překvapilo vedení společnosti Kofola Československo, která Ondrášovku vlastní od loňského roku. Společnost ihned začala jednat jak s organizátory akce, tak s vedením FAČR, a sledovat vývoj celé kauzy. Ta podle informací vedení kraje dospěla do fáze podání oznámení na podezření ze spáchání trestného činu dotačního podvodu.  Okolnosti případu i jeho opakované mediální zařazení mezi aktuální kauzy českého fotbalu dovedlo vedení společnosti k rozhodnutí ukončit s organizátory turnaje spolupráci.

„Podporu dětského fotbalového turnaje jsme vnímali jako podporu aktivního sportování tisíců dětí. To považujeme za velmi důležité. Současná kauza s podezřením na dotační podvod a celé dění okolo ní nám ukázalo, že do takového fotbalového prostředí nepatříme,“ vysvětluje Jannis Samaras, majitel společnosti Kofola Československo, s tím, že Ondrášovka začíná hledat již nové projekty k podpoře sportování dětí na čerstvém vzduchu. 

Do budoucna opětovné spojení s turnajem Kofola nevylučuje, nicméně podmínkou je, že český fotbal, včetně toho dětského, musí projít zásadní a hlubokou proměnou. „Než proběhne a než se český fotbal očistí od podobných případů, nebudeme se s ním spojovat,“ dodává Samaras.

-stk-