Penny postaví dobíjecí stanice u 80 prodejen během 2 let

neděle, 18. dubna 2021, 22:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Penny plánuje mít do dvou let dobíjecí stanice u 80 prodejen. S expanzí firma počítala už loni, ale zpomalila ji pandemie.

Zatím má Penny dobíjecí stanice u tří prodejen, poslední otevřel v březnu v Berouně, zdroj: Penny

Zatím má Penny dobíjecí stanice u tří prodejen, poslední otevřel v březnu v Berouně, zdroj: Penny

Obchodní řetězec Penny Market v letošním roce otevře u svých prodejen desítky dobíjecích stanic pro elektromobily. V průběhu března zprovoznil novou dobíjecí stanici v Berouně a teď zahajuje výstavbu na dalších místech. Do dvou let by měli mít zákazníci možnost dobít si automobily u více než 80 prodejen. Na výstavbě Penny spolupracuje se společnostmi PRE a E.ON.

„Po loňském roce, kdy nám pandemie zkomplikovala vyřizování stavebních a úředních povolení, jsme přistoupili k tomu, že expanzi nabíjecích stanic věnujeme rok 2021,“ říká Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení Penny.

Nové dobíjecí stanice se v následujících měsících otevřou například v Praze, kde bude v nejbližší době dobíjecími stanicemi vybavena velká část ze 30 obchodů, dále Hradci Králové, Karlových Varech, Ústí nad Labem nebo v Českých Budějovicích. „Řadu stanic postavíme také ve Středočeském kraji, kde je spolu s Prahou elektromobilita u nás nejdále. Dočkají se i lidé například v České Lípě, Dobřanech, Náchodě, Jaroměři, Lanškrouně a na řadě dalších míst,“ dodává Václav Šíma.

V současné době má Penny tři prodejny s dobíjecími stanicemi, a to v Praze Lehovci, Praze Uhříněvsi a nejnovější stanici v Berouně. Všechny stanice budou rychlodobíjecí. Každá z lokalit bude vybavena dvěma dobíjecími body minimálně 50kW pro rychlé dobíjení a 22kW pro pozvolné dobíjení. Statistiky ukazují, že na pražském Lehovci dobíjejí řidiči u rychlodobíječky v průměru 25 minut.

Nabíjecí stanice fungují i u jiných řetězců, ovšem vždy jen na několika málo prodejnách. Provozuje je Kaufland, Billa, Tesco, Globus nebo také Lidl.

Penny plánuje 50 nabíjecích stanic během dvou let

úterý 26. května 2020

-zue-