Philip Morris otevírá interaktivní laboratoř bez kouře

pátek, 9. dubna 2021, 16:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Philip Morris chce prostřednictvím laboratoře Svět bez kouře, jež připravila na pražském Výstavišti, přiblížit nikotinové alternativy.

Interkativní laboratoř Svět bez kouře, zdroj: Philip Morris ČR

Interkativní laboratoř Svět bez kouře, zdroj: Philip Morris ČR

Philip Morris ČR představila před Průmyslovým palácem na pražském Výstavišti novou interaktivní laboratoř Svět bez kouře. Chce tak přiblížit dospělým kuřákům a jejich blízkým výzkum a vědu stojící za bezdýmnými nikotinovými alternativami. Laboratoří provází virtuální vědec profesor Dohořel, který je průvodcem i série videí na webových stránkách www.svetbezkoure.cz.

Návštěvníci se v prostředí laboratoře dozví, jaká jsou hlavní rizika spojená s kouřením klasických cigaret a co se děje při procesu spalování tabáku. Seznámí se také s hlavními fakty o nikotinu, stejně jako s principy fungování bezdýmných alternativ ke klasickým cigaretám a s rozdíly mezi nimi. 

Laboratoř využívá moderní technologie, jako jsou digitální rentgeny a holografické boxy. Zastoupena je také technologie Motion Capture, díky které ožívá postava profesora Dohořela. Zatímco hlas a pohyb mu propůjčil herec Marek Němec, je tato technologie využita k záznamu pohybů jeho těla a hlavy, které jsou následně přeneseny na předem vytvořený digitální model. Využití Motion Capture je posunuto až na možnost živého rozhovoru s virtuální postavou. 

Vůbec poprvé se laboratoř veřejnosti představí 10. dubna před Průmyslovým palácem na pražském Výstavišti, kde bude umístěna do konce května.

-stk-