ShopRoku: U zákazníků vítězí Lidl, boduje 4camping i Scuk

čtvrtek, 15. dubna 2021, 16:35 Aktuality, Retail MediaGuru

V rámci soutěže ShopRoku zvítězil u zákazníků v popularitě Lidl-shop. Cenu kvality si odnesl 4camping, cenu Heureky Scuk.

Zdroj: ShopRoku

Zdroj: ShopRoku

Dvanáctý ročník soutěže o nejlepší e-shop na trhu, Shop Roku, zná své vítěze. Celkem 200 tisíc hlasů rozhodlo, že nejpopulárnějším českým e-shopem je Lidl-shop. Tím nejkvalitnějším na základě šesti milionů recenzí a hodnocení se stal prodejce outdoorového vybavení 4camping. Z 1200 přihlášených e-shopů si Cenu Heureky, jež soutěž každoročně vyhlašuje, odnesl internetový „farmářský trh“ Scuk. 

„Rekordní čísla české e-commerce v loňském roce se odrazila i na zájmu o ocenění nejlepších českých e-shopů. Češi v e-shopech trávili hodně času a jako zákazníci  jsou stále náročnější. České e-shopy však patří ke špičce ve kvalitě, což se letos opět potvrdilo,” říká Tomáš Braverman, ředitel nákupního rádce Heureka.cz. 

Nejpopulárnější e-shop má Lidl, ovládl i Slovensko

Absolutním vítězem ceny popularity, ve které rozdávají hlasy svým oblíbeným e-shopům sami zákazníci, se stal e-shop obchodního řetězce Lidl. Ten  si stejnou cenu převezme i na Slovensku. V letošním ročníku soutěže udělili internetoví zákazníci celkem 200 000 hlasů. 

„Velice nás těší, že Lidl-shop patří u zákazníků k vyhledávaným místům pro nákup spotřebního zboží a oblečení. Za dobu své existence se tak stal plnohodnotným prodejním kanálem, který naše kamenné prodejny významně doplňuje. Ocenění je pro nás současně závazkem, abychom neustále pracovali na jeho rozvoji a zlepšovali naše služby,“ komentuje mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

ShopRoku – Cena popularity

Název kategorie

Vítěz

Absolutní vítěz

lidl-shop.cz

Elektro

datart.cz

Výpočetní a telekomunikační technika

CZC.cz

Móda a doplňky

cityzenwearc.cz

Krása a zdraví

notino.cz

Dětské zboží

4kids.cz

Auto-moto

bikerscrown.cz

Sport a fitness

sportisimo.cz

Dům a zahrada

sigmashop.cz

Bydlení a design

decodoma.cz

Hobby

mojegalanterka.cz

Zábava a volný čas

megaknihy.cz

Erotické zboží

ruzovyslon.cz

Obchodní domy

lidl-shop.cz

Cenu kvality si odnáší 4camping 

Na základě vyplněných dotazníků spokojenosti byl vybrán nejkvalitnější e-shop. Absolutním vítězem této kategorie se stal 4camping. „Češi vloni byli nuceni přesunout se do e-shopů, což se odrazilo i na počtu recenzí a hodnocení – za rok 2020 jich udělili šest milionů, což je téměř o milion a půl více než vloni. Právě na základě hodnocení a recenzí reálných zákazníků vybíráme vítěze v Ceně kvality,” vysvětluje Braverman.

ShopRoku – Cena kvality

Název kategorie

Vítěz

Absolutní vítěz

4camping.cz

Elektro

onlineshop.cz

Výpočetní a telekomunikační technika

mironet.cz

Móda a doplňky

rieker-eshop.cz

Krása a zdraví

notino.cz

Dětské zboží

4kids.cz

Auto-moto

autohotarek.cz

Sport a fitness

4camping.cz

Dům a zahrada

hadex.cz

Bydlení a design

matejovsky-povleceni.cz

Hobby

spokojenypes.cz

Zábava a volný čas

palmknihy.cz

Erotické zboží

e-kondomy.cz

Obchodní domy

eva.cz

Cena Heureka udělena Scuku 

Cenu Heureky si letos odneslo celkem pět e-shopů. První místo bylo uděleno e-shopu Scuk, následovaly e-shopy Reknihy, Knihobot, PuclePucle a Stehlikdesign.

„V Ceně Heureky se dlouhodobě snažíme oceňovat e-shopy, které za sebou mají nějaký zajímavý příběh, přesah, neotřelou myšlenku – zkrátka nějaký originální počin,” přibližuje Braverman. „Letos se nám sešlo přes 1200 e-shopů a vybrat jich jen pár bylo nesmírně obtížné. Je fantastické vidět, že skvělých nápadů je na českém trhu dost,” dodává.

ShopRoku – Cena Heureky

Ocenění

Vítěz

1. místo

scuk.cz

2. místo

reknihy.cz

3. místo

knihobot.cz

finalista

puclepucle.cz

finalista

stehlikdesign.cz

-stk-