SOCR ČR spustil kampaň proti potravinovým kvótám

pátek, 9. dubna 2021, 07:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) spustil kampaň proti potravinovým kvótám.

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) spustil kampaň proti potravinovým kvótám. Cílem kampaně je vytvořit povědomí o negativních následcích kvót na občana. Na příkladu pěti výrobků (okurka, rajče, mořská sůl, chilli papričky a paštika) ukazuje, že pokud budou kvóty schválené, přijde doba, kdy vybrané potraviny přestanou být k dispozici. 

Media mix tvoří televizní spoty, on-line bannery, tisková inzerce, webová stránka drahejidlo.cz, sociální sítě, public relations, direct mail. Kampaň poběží do 13. dubna 2021. Autorem konceptu a projektovým managementem je agentura DDeM. Kreativitu a produkci připravila agentura Departement.

Zdroj: SOCR ČR

Svaz dlouhodobě upozorňuje, že zavedení potravinových kvót bude znamenat zdražení potravin, snížení jejich výběru a dostupnosti, reakci z Evropské unie a také možné protiopatření ze strany jiných zemí. Soběstačnost České republiky v oblasti potraviny se podle SOCR pohybuje jen na úrovni asi 40 %, ale podle návrhu zákona by podíl českých potravin na pultech obchodů musel dosáhnout až 73 %.

„S myšlenkou zavedení potravinových kvót si poslanci v parlamentu ‚pohrávají‘ už několik let. Celou dobu jsme se snažili zákonodárce přesvědčovat, jaké následky přinesou, abychom bránili zájmy českých zákazníků. Teď, když je zákon těsně před schválením, jsme se rozhodli připravit kampaň a upozornit občany, tedy voliče, co jim reálně hrozí. Považujeme to za poslední možnost, jak této zvrácenosti zamezit. Účelem zákona totiž není nic jiného než přihrát peníze několika málo agrobaronům bez ohledu na dopady na širokou veřejnost,“ sdělil Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

Návrh zákona na zavedení potravinových kvót odmítl Senát, Poslanecká sněmovna se jím bude znovu zabývat 13. dubna 2021.

-mav-