Vratné lahve spustily nový e-shop, využijí i síť Zásilkovny

pondělí, 12. dubna 2021, 11:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Firma Vratné lahve spustila nový e-shop, spolupracuje se Zásilkovnou.

Zdroj: Vratné lahve

Zdroj: Vratné lahve

Firma Vratné lahve, která před čtyřmi lety přišla s nápadem udržitelného nakupování potravin, spustila nový e-shop Vratne-lahve.cz. „Novým e-shopem jsme zpřístupnili možnost udržitelného a jednoduchého nakupování pro všechny," uvedl zakladatel firmy Marek Lukesle.

E-shop se zároveň propojuje se Zásilkovnou. Na více než čtyřech tisících výdejních místech této logisticko-technologické společnosti tak mohou zákazníci e-shopu bezplatně vrátit opakovaně použitelný box, ve kterém Vratné lahve posílají objednávky.

Společnost Vratné lahve prodává potraviny všeho druhu v zálohovaných vratných lahvích. „Návratnost sklenic u pravidelných zákazníků je nyní kolem 85 %, celkem se nám podařilo ušetřit přes 170 tisíc jednorázových obalů, a to je známka toho, že to funguje,” dodává Lukesle.

Téměř 200 druhů surovin si v současnosti může zákazník pořídit ve Vratných lahvích, ať už jsou to suroviny na pečení a vaření, luštěniny, sušené ovoce, oříšky nebo třeba koření. 

Společnost Vratné lahve založil Marek Lukesle v roce 2018, později navázala spolupráci i s portálem Rohlík.cz, farmářskými sítěmi Sklizeno a dalšími lokálními prodejnami s kvalitními potravinami. 

-mav-