Bagind chce rozšířit výrobu, s tím spojí i rebranding

středa, 12. května 2021, 16:15 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Bagind aspiruje letos na 100 tisíc prodaných ručně vyráběných kožených batohů, tašek či kabelek. Zároveň spouští kampaň na HitHitu.

Zdroj: Bagind

Zdroj: Bagind

Česká značka Bagind, kterou v roce 2017 založil Lukáš Matějček s Václavem Staňkem, chce letos prodat 100 tisíc ručně vyráběných kožených batohů, tašek a kabelek. Zatímco doposud byly její produkty vyráběny v Indii, nyní chce výrobu rozšířit o spolupráci s Kolumbijcem Lindermanem. Za tímto účelem spouští i crowdfundingovou kampaň na HitHitu, navazovat na to bude i rebranding. 

Bagind vznikla ze setkání Lukáše Matějčka s Dennisem, indickým výrobcem kožených batohů z pouštního města Jaisalmer. Za první tři roky existence se značce podařilo v Česku prodat přes 40 tisíc produktů, a to přes e-shop nebo prostřednictvím svých čtyř kamenných prodejen v Praze, Ostravě, Brně a Olomouci. Ve Zlíně navíc provozuje výdejnu ve spolupráci se spřátelenou značkou Vasky, za níž stojí Václav Staněk. V současnosti nabízí čtyři desítky unikátních střihů v sedmi barvách, celkem si tak zákazníci mohou letos vybírat ze 180 produktů. 

Ve svých hodnotách značka staví na poctivé ruční výrobě, udržitelných materiálech, férovém přístupu k výrobcům i zákazníkům, přátelství a dobročinnosti. Téměř 340 tisíc věnovala již na vzdělání tibetských dětí, žijících v indických horách, a přes 70 tisíc darovala Klubu svobodných matek. 

V komunikaci sází na kvalitní uživatelskou zkušenost na e-shopu, který letos v ledna inovovala, a také na kolekcích, jichž jen letos uvedla již čtyři. Rovněž přišla s novým claimem „Dobrodružství na celý život“. „Vyjadřuje to, co vlastně Bagind znamená. Dobrodružství to začalo, pokračuje a bude probíhat i dál,“ vysvětluje Lukáš Matějček. 

Dalším dobrodružstvím je pro Bagind plán rozšířit výrobu do Kolumbie, kde chce navázat spolupráce s tamním výrobcem Lindermanem. Pro start spustila značka crowdfundingovou kampaň na HitHitu, jejímž účelem je vybrat 390 tisíc na nákup potřebné techniky, materiálu i nábor nových zaměstnanců. Pokud se věc podaří, má značka v plánu následně i kompletní rebranding, jelikož vše bylo doposud orientované pouze na Indii. Změn má doznat logo, grafika i web. 

Crowdfundingová kampaň značky Bagind na HitHitu

Značka se rovněž zaměřuje i na expanzi, letos v dubnu vstoupila na Slovensko. V příštích letech by chtěla začít prodávat také v Maďarsku, Německu, Rakousku nebo Švýcarsku.

-stk-