Cordiant Digital Infrastructure kupuje České Radiokomunikace

úterý, 4. května 2021, 08:25 TV, Rádio MediaGuru

Investiční fondy ve správě Macquarie Asset Management oznámily prodej Českých Radiokomunikací fondům Cordiant Digital Infrastructure.

Zdroj: České Radiokomunikace

Zdroj: České Radiokomunikace

Investiční fondy ve správě Macquarie Asset Management oznámily prodej Českých Radiokomunikací fondům Cordiant Digital Infrastructure. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Cordiant Digital Infrastructure Trust investuje především do základní infrastruktury digitální ekonomiky – datových center, sítí optických kabelů a mobilních vysílačů, tedy „rozvodné soustavy internetu“ – ve Velké Británii, Evropě a Severní Americe. Investičním správcem fondů Cordiant Digital Infrastructure Trust je společnost Cordiant Capital Inc.

„Těšíme se, že můžeme společně s jejich silným manažerským týmem, zaměstnanci a ostatními důležitými partnery pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako vedoucí digitální infrastrukturní platformy obsluhující trhy vysílání, telekomunikací a datových center,“ uvedl Steven Marshall, předseda představenstva Cordian Digital Infrastructure.

České Radiokomunikace se podle generálního ředitele Víta Vážana během posledních let proměnily z operátora televizního a rozhlasového vysílání ve vyspělou diverzifikovanou technologickou společnost. „Jako součást Cordiant Digital Infrastructure Limited budeme společně pokračovat v poskytování služeb stávajícím zákazníkům i expandovat do nových segmentů byznysu," doplnil.

Fondy Macquarie European Infrastructure Fund II (MEIF2), Macquarie European Infrastructure Fund III (MEIF3) a Macquarie Mercer Infrastructure Trust vstoupily do Českých Radiokomunikací v roce 2011. Od té doby stály České Radiokomunikace v čele přechodu na druhou generaci pozemního digitálního televizního vysílání (DVB-T2) a vysílání digitálního rozhlasu (DAB+) v ČR. České Radiokomunikace rovněž investují do zavádění mobilních sítí páté generace (5G) a vybudovaly zázemí pro nabídku služeb v oblasti internetu věcí, cloudových služeb a služeb datových center.

Macquarie Asset Management je dlouhodobým investorem do základní infrastruktury v České republice. V současnosti spravují fondy společnosti investici do společnosti GasNet, která je provozovatelem distribuční sítě plynu v celkové délce 65 000 kilometrů se 2,3 miliony přípojek po celé ČR.

České Radiokomunikace jsou poskytovatelem telekomunikační, mediální a technologické infrastruktury a souvisejících služeb v České republice. Společnost provozuje síť 660 telekomunikačních vysílačů, z toho 86 využívaných pro šíření televizního a 97 pro šíření rozhlasového signálu, a 3730 kilometrů optických kabelů. Kromě podpory celoplošného vysílání a konektivity nabízejí České Radiokomunikace rovněž cloudové služby a služby datových center rozvíjejí technologie pro internet věcí napříč Českou republikou. Ve fiskálním roce končícím v březnu 2020 vykázaly výnosy dvě miliardy korun a ztrátu 576 milionů Kč. 

-mav-