Forbes spouští prémiový obsah na svém webu

úterý, 4. května 2021, 17:20 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Forbes zavádí placenou digitální verzi svého časopisu a uvádí prémiový placený obsah na svém webu Forbes.cz.

Zdroj: Forbes Media

Zdroj: Forbes Media

Od středy 5. května 2021 mohou čtenáři získat články z tištěné verze časopisu Forbes i na webu Forbes.cz, a to předplacením služby Premium. Ta bude obsahovat nejen přístup k článkům z časopisů Forbes a Forbes Next, ale také další obsah ze světa byznysu, podnikání, inspirace a úspěchu. Součástí prémiového předplatného budou i eventy, newslettery a další produkty.

„Je to pro nás logický krok, chceme náš kvalitní obsah dostat k co největšímu počtu čtenářů a ti jsou dnes spíš v digitálním světě než v trafikách,“ říká k tomu generální ředitel vydavatelství a jeho hlavní vlastník Erik Conrad. Cílem je podle jeho slov přidávat exkluzivní obsah relevantní pro podnikání a byznys v Česku.

Vydavatelství MediaRey, které v Česku vydává obsah se značkou Forbes už deset let, v poslední době investuje právě do obsahu digitálního a pandemická situace tento trend podle vydavatele ještě posílila. I po zavedení prémiového obsahu a předplatného má zůstat velká část textů na Forbes.cz volně přístupná a vydavatelství nemá v plánu obsah zpoplatnit úplně.

„Březen byl v digitálním prostoru naším rekordním měsícem. Podle Netmonitoru nás navštívilo 1,5 milionu čtenářů, podle GA 1,9 milionu lidí. Od začátku roku rosteme na webu dvouciferným tempem a naším cílem pro letošní rok je růst o desítky procent – první čtvrtletí ukazuje, že je to pro nás cíl reálný. Chceme, aby se postavení značky Forbes, která reprezentuje dlouhodobě nejčtenější byznysový magazín v Česku, zásadně posílilo i v digitálním světě,“ říká šéfredaktor Forbesu Petr Šimůnek, který je zodpovědný za všechny obsahové produkty vydavatelství.

Časopis Forbes podle výzkumu Media projekt za třetí a čtvrté čtvrtletí roku 2020 čte 155 tisíc lidí na vydání. V digitálním prostoru má v posledních letech růst nejen v návštěvnosti, ale i v tržbách, a to dvouciferným tempem. Vedle tištěného časopisu provozuje web Forbes.cz (cca 1 mil. RU měsíčně), ranní newsletter Espresso, který odebírá přes 40 tisíc čtenářů, a také podcasty. Ty mají mít měsíčně více než 155 tisíc přehrání. V současné době připravuje vydavatelství také několik nových audio i videoprojektů.

-mav-