Manifesto otevře letos novou pobočku na Andělu

středa, 26. května 2021, 07:25 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Manifesto chystá na letošní rok otevření nového gastronomického konceptu pod širým nebem mezi Andělem a Na Knížecí.

Vizualizace Manifesta Anděl, zdroj: Chybík+Krištof

Vizualizace Manifesta Anděl, zdroj: Chybík+Krištof

 Manifesto plánuje nový gastronomický koncept pod širým nebem, uzpůsobený pro celoroční provoz. Nacházet se bude v areálu bývalé vietnamské tržnice mezi Andělem a Na Knížecí, kde nabídne 13 restaurací a dva bary využívající modulární konstrukci. Kapacita bude až 500 hostů, přičemž prostor bude možné rozdělit do menších sektorů.

„Anděl je přesně ta lokalita, která si podobný projekt zaslouží a je pro něj jako stvořená. Upřímně se těším, protože Manifesto areál bývalé vietnamské tržnice oživí a výrazně promění i strukturu návštěvníků, což se příznivě odrazí i na pocitu vyšší bezpečnosti,” říká starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková.

Manifesto Anděl bude napojeno na energii z obnovitelných zdrojů od Nano Energies a zavede řadu udržitelných inovací. Jeho součástí bude i hydroponická vertikální farma od start-upu Greentech, která ukáže, jak lze pěstovat listovou zeleninu bez nároku na půdu. Výpěstky budou využívány v kuchyních Manifesta. Pro zařízení prostoru dostali architekti Chybík+Krištof zadání znovu použít veškeré materiály a prvky přenesené z lokace na Smíchově.

Pro lokalitu Anděl vznikne nový design zhruba trojnásobné velikosti. Odlišný urbanistický kontext rušného městského nároží bude doplněn barevně výraznějším a tvarově bohatším řešením prostoru s velkoryse navrženým sezením co do kapacity i rozestupů. Centrální část ozdobí vodní prvek a v areálu vznikne scéna zamýšlená pro kulturní produkce. V plánu jsou střechy pokryté panely z recyklované textilie, nahrazující substrát pro nízké, stálezelené byliny. Manifesto by rovněž rádo využívalo dešťovou vodu pro zálivku a čištění a kompostér, kde se promění biologický odpad a obaly z biomateriálů v substrát.

„Manifesto pokračuje ve své expanzi navzdory pandemii,” popisuje zakladatel konceptu Martin Barry a dodává: „Vytváříme koncept, který bude dobře fungovat v online i offline prostředí, a nechceme dělat kompromis ani na jedné straně. Záleží nám na kvalitním designu a pozitivní změně, kterou přineseme do okolní čtvrti a těšíme se, že budeme spolupracovat i s radnicí Prahy 5."

Manifesto Anděl se bude nacházet jen pár minut od Manifesta Smíchov, které fungovalo od léta 2019 a před pár dny obnovilo provoz po nucené pandemické přestávce. Nový prostor vznikne ve spolupráci se společností Penta Real Estate, čímž Manifesto navazuje na spolupráci z Florence. 

Manifesto: Zachránil nás rozvoz, teď budeme expandovat

úterý 11. května 2021

-stk-