MetroZoom uvedla dynamickou OOH reklamu

středa, 5. května 2021, 12:15 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Dynamický outdoor (OOH) umožňuje v reálném čase promítat spoty na digitálních plochách CLV.

Zdroj: MetroZoom

Zdroj: MetroZoom

MetroZoom v úzké spolupráci s marketingovou skupinou Dentsu a klientem Sazkabet představily dynamickou OOH reklamu v Česku. Ta umožňuje v reálném čase promítat spoty na digitálních CLV obsahující přesný čas a stav právě probíhajícího zápasu s aktuálním kurzem, který se v průběhu času automaticky mění stejně jako na webu, v aplikaci či online banneru.

„To, co bylo dříve možné maximálně na online bannerech, jsme prostřednictvím vzájemné spolupráce s agenturou a klientem dokázali nabídnout i na našich digitálních CLV v metru,“ uvedla Dana Svobodová, jednatelka společnosti MetroZoom.

Dynamická reklama mohla být v metru spuštěna propojením softwaru od MetroZoom s technologickým nástrojem N.E.B.E. (Never Ending Brand Execution), který vyvinula marketingová skupina Dentsu.

Zdroj: MetroZoom

Nástroj N.E.B.E. připraví reklamu na základě nejčerstvějších dat, tedy v tomto případě kurzů Sazkabetu, na konkrétní fotbalový nebo hokejový zápas, a odešle je do softwaru od MetroZoom, na který jsou napojeny digitální CLV v metru. Ten informace automaticky dosadí do předem připraveného spotu, vygeneruje jeho finální verzi a odvysílá ho. Reklama na sázkovou kancelář s aktuálními kurzy tak běží během zápasu několikrát, vždy s informacemi, které jsou naprosto aktuální a staré jen několik vteřin. Kreativa se přitom připraví pouze jednou a celý proces publikace reklamy probíhá zcela automaticky na základě vložených dat. Tato dynamická OOH reklama kromě možnosti měnit sdělení přímo v nástroji N.E.B.E. v reálném čase zároveň může výrazně snižovat náklady na přípravu různých variant spotů, které by se jinak musely vytvářet každý jednotlivě zvlášť.

„Sazkabet využívá potenciálu tohoto nástroje v televizi i v online reklamě. Jeho nové rozšíření i do venkovního prostoru nám dává možnost oslovit další část našich zákazníků úplně stejně, jako kdyby seděli u TV nebo koukali do mobilu. Digitální CLV v metru proto vnímáme spíše jako nové digitální nosiče než jen jako klasické outdoorové plochy," sdělil Petr Onisko, brand manažer Sazky.

MetroZoom, který aktuálně nabízí 42 digitálních CLV ve 24 stanicích pražského metra, plánuje možnosti dynamické reklamy rozvíjet. Připravuje další novinku, kterou se chystá spustit v průběhu tohoto roku.

Možnosti dynamické reklamy v outdooru už byly ale použity dříve. Využil ji server Aktuálně.cz v roce 2005 při svém startu, kdy na OOH ploše na Nuselském mostě dvě postavy komentovaly aktuální zprávy v reálném čase. Tyto komentáře byly dynamicky generované do „komiksových bublin". 

-mav-