Novým kreativním ředitelem VMLY&R je Miloš Kočí

úterý, 11. května 2021, 07:55 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Do čela kreativy agentur VMLY&R přichází Miloš Kočí, který doposud působil v Kaspen/Jung von Matt.

Miloš Kočí, zdroj: VMLY&R

Miloš Kočí, zdroj: VMLY&R

Od 17. května se ujme vedení kreativy agentury VMLY&R Miloš Kočí. Na pozici Chief Creative Officer přichází z agentury Kaspen/Jung von Matt, kde tři roky zastával funkci zástupce kreativního ředitele. 

V roli kreativního ředitele bude mít Miloš Kočí dva hlavní cíle – zaprvé navázat na dlouhodobě vysokou úroveň kreativní reputace agentury VMLY&R, zadruhé se zaměřit na interní fungování kreativních týmů. „Jedním z hlavních úkolů Miloše bude vytvořit z několika samostatných kreativních jednotek jeden fungující tým. Tento úkol zahrnuje propojení tří stávajících výkonných kreativních ředitelů a nastavení procesů tak, aby kreativní oddělení, a potažmo celá agentura fungovaly co nejlépe,“ říká Iva Welker, Client Service Director VMLY&R. 

Kočí tak bude fungovat napříč klientskými týmy. „Rád se zapojím do práce na všech klientech, kteří budou mou pomoc potřebovat. Aktuálně leží na stole jedna pracovní výzva, které se už budu ve své nové roli aktivně účastnit, a to je výběrové řízení na kreativní agenturu pro T-Mobile,“ popisuje Miloš Kočí a doplňuje: „Kromě oficiálních pracovních cílů jsem si dal také jeden osobnější. Ve velkých agenturách se stává, že tam lidé chodí jako do továrny. Odpracují si své a jdou domů. Já bych si přál, aby to lidi ve VMLY&R bavilo a do práce se těšili. Práce v reklamní agentuře by měla být zábava. Když vás totiž něco baví, je to hned vidět, a především je to poznat na výsledcích.“

Miloš Kočí se v reklamním byznyse pohybuje bezmála dvacet let. V minulém působišti Kaspen/Jung von Matt zastával post zástupce kreativního ředitele. Od roku 2016 do roku 2018 řídil kreativu Havasu. Předtím působil jako copywriter v agenturách Havas a Saatchi & Saatchi. Podepsán je pod kampaněmi „Ne z nás dělá to, čím jsme“ pro Budějovický Budvar nebo mosty přes silnice pro Kooperativu. Podílel se i na pracích pro Kofolu, IKEU nebo Rajec. Jeho kreativní práce byla oceněna celkem sedmi Louskáčky, cenou za reklamní efektivitu Effie a řadou mezinárodních cen, jako je PIAF, Golden Drum, Golden Hammer či MIAF. 

-stk-