P&G uvádí na českém trhu šampóny v hliníkových obalech

pondělí, 17. května 2021, 05:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Procter & Gamble přináší do České republiky systém opakovaně plnitelných a použitelných lahví u svých značek vlasové kosmetiky.

Zdroj: Procter & Gamble

Zdroj: Procter & Gamble

Půl roku od představení zavádí Procter & Gamble na českém trhu systém opakovaně plnitelných a použitelných lahví u svých značek péče o vlasy. Vlasovou kosmetiku Head & Shoulders, Pantene, Herbal Essences a Aussie bude nově možné zakoupit i v hliníkové lahvi či doplňovacím sáčku.

„Ačkoliv víme, že tohle je jen začátek, věříme, že systém ‚Doplňujte s láskou‘ má sílu přinést pro naši planetu hodně dobrého. Chceme podporovat spotřebitele v jejich snaze o ekologičtější domácnost. Jsme si vědomi, že velké množství spotřebitelů našich produktů se snaží snížit množství odpadu, který produkují, takže jsme rádi, že jim za P&G můžeme pomoci dosáhnout tohoto cíle,” popisuje Justyna Ignasiak Kretowicz, ředitelka komunikace P&G Beauty.

Hliníková lahev je vyrobena ze 100 % z odolného hliníku, který lze znovu plnit po dobu až pěti let, následně je možné jej plně zrecyklovat. Doplňovací sáčky jsou vyrobeny z polyethylen laminátu, z jednoho materiálu za použití o 60 % méně plastu. Sáček je rovněž plně recyklovatelný. Každá značka bude mít vlastní design. 

Novým systémem obalů chce P&G umožnit snížit spotřebu plastů až 200 milionům evropských domácností. V Evropě by tak firma chtěla snížit výrobu o 300 milionů plastových lahví z panenského plastu, a ušetřit tak 10 tisíc tun panenského plastu ročně. 

P&G: Chceme-li udělat něco udržitelného, musí to být ve velkém

středa 4. listopadu 2020

-stk-