Petřina se ujímá vedení marketingu ve skupině Rohlík

středa, 5. května 2021, 09:55 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Na pozici Group Chief Marketing Officer nastoupil začátkem května Jakub Petřina.

Jakub Petřina, zdroj: Air Bank

Jakub Petřina, zdroj: Air Bank

Do čela marketingu Rohlik Group přišel začátkem května Jakub Petřina. Na pozici Group Chief Marketing Officer bude s marketingovými týmy jednotlivých zemí rozvíjet oblíbenost značky a služeb mezi zákazníky. Jeho hlavním cílem je učinit z Rohlíku jedničku v online nákupu potravin ve všech zemích, v nichž firma poskytuje své unikátní služby, a to včetně budoucích expanzí.

Baví mě vyhrávat, takže jasně že chci, aby se Rohlík stal evropskou jedničkou v online nakupování potravin. Chci ale hlavně přinést skvělou změnu pro životy milionů lidí. Pomoct jim k tomu, aby netrávili hodiny ježděním do obchodů a stáním ve frontách. Všichni máme lepší a zábavnější nápady, jak trávit svůj čas. Přesun z offline světa do online probíhá v mnoha oblastech hodně rychle, ale v nakupování jídla jsme pořád teprve na začátku. Tuto změnu chci pomoci urychlit a budu tomu teď věnovat několik let mého života s veškerou energií, kterou v sobě ještě mám. Myslím, že taková mise za to stojí, i když jednoduché to nebude. To si asi dovedeme představit všichni,“ dodává k nástupu do Rohlik Group Jakub Petřina.

Jakub Petřina má více než 25 let zkušeností v oblasti marketingového managementu. Přes jedenáct let strávil v Air Bank na pozici marketingového ředitele, předtím vedl komunikaci, produktový management a CRM ve společnosti Home Credit.

„Jakub je přesně ten typ talentu, které v Rohlíku chceme mít. Přemýšlí ,out of the box' a do budování značky tak umí vnést úplně jiný úhel pohledu. Jsem rád, že se k nám připojil a jde s námi dobýt evropský trh,“ komentuje zakladatel a CEO Rohlik Group Tomáš Čupr. 

Rohlik Group v současnosti působí v České republice, Rakousku, Maďarsku a Německu, a to pod značkami Rohlik.cz, Gurkerl.at, Kifli.hu, a Knuspr.de.

-stk-