Pivo Krušovice v kampani odhaluje své první nealko

středa, 26. května 2021, 16:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Pivovar Krušovice rozšiřuje svou nabídku o nealkoholické pivo s názvem Královsky hořké nealko.

Klíčový vizuál ke Královsky hořkému nealku, zdroj: Krušovice/Heineken

Klíčový vizuál ke Královsky hořkému nealku, zdroj: Krušovice/Heineken

První nealkoholické pivo ve své nabídce s názvem Královsky hořké nealko uvádí na trh pivovar Krušovice. Na novinku upozorňuje reklamní kampaní, v níž zdůrazňuje vysokou hořkost a plnou chuť.

„Novinka připomíná alkoholické pivo právě díky plnosti a výrazné hořkosti o 28 jednotkách IBU, které štamgasti znají hlavně od klasického ležáku. Pivům bez alkoholu tyto chuťové vlastnosti často chybějí, a proto si troufám říct, že Královsky hořké nealko zákazníky překvapí,“ komentuje senior manažer značky Krušovice Jiří Coufal.

Reklamní kampaň běží v televizi, na internetu i sociálních sítích. Její součástí jsou také PR aktivity. Reklamní spot, jenž je nasazen do televizního vysílání, se natáčel přímo v pivovaru „Při tvorbě spotu jsme vycházeli z otázky, kterou si doteď pokládali nejen konzumenti, ale i lidé v pivovaru: ‚Proč by nealko nemohlo být hořké jako ležák?‘ Vytvořili jsme proto příběh, ze kterého je cítit zvídavost a touha objevovat. Zároveň ale nechybí jistá míra odlehčenosti a jemného humoru,“ popisuje Magdaléna Mohelová z agentury DDB Prague, jež je pod kampaní podepsána. 

Reklamní spot na nové Královsky hořké nealko od pivovaru Krušovice

Digitální část kampaně, která novinku představuje cílové skupině tvořené muži i ženami ve věku od 25 do 50 let především na sociálních sítích, reflektuje sdělení o zachování výrazné hořkosti v podobě momentu překvapení. „Věděli jsme, že máme před sebou limitující šestivteřinové nepřeskočitelné bumpery a SoMe formáty, díky kterým potřebujeme v publiku vzbudit touhu ochutnat nový produkt. Toto omezení jsme vzali jako výzvu a pokusili se vytěžit z několikasekundového formátu maximum,“ vysvětluje Michal Kotulek, kreativní ředitel agentury Isobar, která se stará o online část kampaně. Krátká videa tak staví na odpovědích lidí, kteří při prvním ochutnání nealka přemýšlejí, k čemu by charakter piva přirovnali. Koncept podporují na sociálních sítích také vizuály, které kombinují silnou typografii s produktem, a gify.

V rámci PR komunikace nabídne značka nealko pivo k otestování čtenářů, kteří konzumují média korespondující s cílovou skupinou. „A podobně překvapivým způsobem chceme novinku dostat do povědomí i mezi vybranými novináři. Zájem spotřebitelů navíc podpoříme sérií výzev na Evropě 2, po jejichž úspěšném zdolání získá posluchač-vítěz kromě zásob nového nealka také netradiční zážitkovou večeři,“ doplňuje Václav Rambousek z Ogilvy, jež se stará o PR komunikaci.

Kromě zmíněných agentur se na kampani podílí také Bistro Social, které má na starosti sociální média. Nákup offline médií zajišťuje Carat, online médií Adexpres. Produkci televizní spotu měla na starosti společnost Boogie Films.

-stk-