Prazdroj láká kampaní #jsemzpátky do hospod

středa, 19. května 2021, 15:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Plzeňský Prazdroj spouští kampaň #jsemzpátky na podporu restartu českých hospod.

Výčepní Simon Balonek z Prahy, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Výčepní Simon Balonek z Prahy, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj startuje kampaň, s níž chce přilákat hosty zpět na zahrádky a pomoci hospodským po několikaměsíčním lockdownu znovu rozjet jejich byznys. 

Kampaň #jsemzpátky vychází z jedinečného vztahu Čechů a výčepních. „Využili jsme zajímavá data z průzkumu Ppm factum, která říkají, že dvě třetiny pravidelných návštěvníků hospod znají výčepní jménem, mnozí si s nimi tykají a často s nimi řeší i osobní věci. Znovu se tak nyní neotevírají nějaké anonymní hospody. Teď už můžeme zase na jedno k Igorovi, Petrovi, Marušce a dalším, které po tak dlouhé době rádi vidíme a od nichž máme jedno čepované nejraději,“ vysvětluje Zdeněk Kovář, tiskový mluvčí Prazdroje.

Do kampaně se zapojilo přes 500 výčepních, kterým Prazdroj vyrobil a distribuoval placky s jejich jménem, aby podpořil jejich známost i u těch hostů, kteří je ještě neznají. Výčepní pak sdíleli fotky s plackou a hashtagem #jsemzpátky na Facebooku a Instagramu s jasným vzkazem: „Jsme zase zpátky a máme otevřeno!“ Kromě toho Prazdroj připravil také téměř 20 tisíc odznáčků, které výčepní po otevření rozdali svým nejvěrnějším štamgastům.

Jako teaser byla na YouTube a sociálních sítích využita písnička kapely O5 a Radeček s názvem „Díky, že jste zpátky!“. „Vzdává hold všem hospodským, kteří dlouhý lockdown vydrželi. Jen za první čtyři dny od zveřejnění měla bez jakékoli podpory bezmála 30 tisíc zhlédnutí. Stala se zároveň i hudebním podkresem ve videu, ve kterém výčepní spolu s emeritním vrchním sládkem Prazdroje Václavem Berkou zvou lidi zpět do hospod a které mělo v neděli premiéru na Facebooku pivovaru,“ říká Marek Pražák, majitel agentury Svengali Communications, jež je podepsána pod kreativním konceptem a následně se podílela spolu s komunikačním oddělením Prazdroje i na přípravě kampaně.

Píseň Jsem zpátky od skupiny O5 a Radeček

Video, ve kterém výčepní spolu s emeritním vrchním sládkem Prazdroje Václavem Berkou zvou lidi zpět do hospod.

Prazdroj nastartování hospod podpořil i generátorem bannerů“, ve kterém si každý výčepní nebo restaurace může vytvořit originální banner se svým jménem či názvem a následně sdílet na sociálních sítích. „Chtěli jsme hospodským co nejvíc zjednodušit přípravy na otevření a nabídnout jim možnosti, jak propagovat své provozovny na sociálních sítích,“ dodává Zdeněk Kovář s tím, že za první čtyři dny si banner vytvořilo téměř 500 hospod či výčepních.

-stk-