Rakouská značka kávy Fabia představí nový design

neděle, 23. května 2021, 08:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Prémiová káva Fabia přichází na český trh s novým designem, logem i vylepšenou kávovou recepturou.

Zdroj: Segafredo Zanetti CR

Zdroj: Segafredo Zanetti CR

Rakouská prémiová káva Fabia, jež se již téměř 40 let vyrábí v Hallwangu u Salcburko pomocí bubnového pražení, přichází na český trh s novým designem, logem i vylepšenou recepturou. 

Značka vznikla v 50. letech minulého století, kdy se začala pražit podle originální vídeňské receptury. Počátkem 80. let ji koupil Massimo Zanetti, který ze Salcburku zahájil i svou expanzi se značkou Segafredo Zanetti. Fabia měla zůstat regionální značkou a představovat vídeňskou kavárenskou kulturu, jež je od roku 2011 součástí nehmotného kulturního dědictví UNESCO. 

Nyní Fabia vylepšila svou recepturu. „Zrna jsou pražena metodou tzv. bubnového pražení, které trvá mnohem déle než standardní, ale je zásadní pro prvotřídní kvalitu. Po upražení mají zrna dostatek času na odpočinek a tzv. vydýchání. To je ten nejlepší způsob, jak dosáhnout prvotřídního chuťového zážitku,“ říká Zdeněk Malec, ředitel Segafredo Zanetti CR .

Produkty značky jsou určeny zejména pro gastronomický a hotelový trh, nabízí tři druhy zrnkových káv – Wiener Mokka, Wiener Creme a Wiener Klassik. „V současné době zaznamenáváme renesanci vídeňské kavárenské kultury, což je také způsobeno skutečností, že významně vzrostla touha po regionálnosti a znalostech o identitě a původu produktu. Na jedné straně to ovlivňuje konečného spotřebitele, ale samozřejmě také naše zákazníky ze stravovacího a hotelového průmyslu. Nákup regionálních a udržitelných potravin se stal základním kritériem úspěchu,“ popisuje Zdeněk Malec. 

Značka změnila i své logo, jež má být moderní a nadčasové. Doprovází jej slogan „Styl a tradice“.

-stk-