RRTV: kanál Extasy TV má licence, Like House porušil zákon

čtvrtek, 20. května 2021, 13:10 Aktuality, TV MediaGuru

RRTV udělila licence k erotickému televiznímu kanálu Extasy a upozornila Primu na porušení zákona.

Like House, zdroj FTV Prima

Like House, zdroj FTV Prima

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila vydavatelství PK 62 dvě televizní licence k provozování erotických kanálů Extasy TV a Extasy 4K. Vysílat budou prostřednictvím kabelu, 24 hodin na území České republiky. PK 62 je už v současnosti provozovatelem televizních stanic Leo TV a Leo TV Gold a vydavatelem řady erotických časopisů.

RRTV zároveň upozornila televizi Prima, že odvysíláním pořadu Like House 20. dubna 2021 porušila zákon tím, že v pořadu se objevila nestřídmá konzumace alkoholických nápojů, což mohlo způsobit nápodobu u nezletilých diváků. „Protagonisté pořadu byli natáčeni pod zjevným vlivem alkoholu, navíc při hraní her se sexuálním podtextem, což ještě umocnilo negativní vliv na nezletilé diváky, kteří tvoří důležitou diváckou skupinu daného pořadu," uvedla RRTV. Pořad tak podle jejího názoru mohl ovlivnit mravní vývoj dětí a mladistvých.

Rada zároveň udělila pořádkovou pokutu ve výši 5 tis. Kč společnosti Barrandov Televizní studio za to, že odepřela podat radě vysvětlení k vysílání programového bloku Live Teleshopping na TV Barrandov ze dne 23.12. 2020.

-mav-