V tendru na nové mobilní aplikace pro ČT vyhrála Ackee

pondělí, 10. května 2021, 07:40 Aktuality, TV MediaGuru

Vývoj mobilních aplikací pro novou videoplatformu je součástí plánu ČT kompletně modernizovat službu iVysílání.

Martin Půlpitel a Josef Gattermayer, spoluzakladatelé Ackee, foto: Jan Hromádko

Martin Půlpitel a Josef Gattermayer, spoluzakladatelé Ackee, foto: Jan Hromádko

Česká televize si v otevřeném výběrovém řízení na mobilní aplikace pro svůj online videoarchiv vybrala vývojářskou firmu Ackee. Nové aplikace mají divákům přinést lepší uživatelský zážitek, uvedla firma v tiskovém oznámení. 

Vývoj mobilních aplikací pro novou videoplatformu je součástí plánu ČT kompletně modernizovat službu iVysílání a prostřednictvím těchto komunikačních a distribučních kanálů se více přiblížit publiku. Nové aplikace od Ackee nahradí stávající aplikace pro Android a iOS.

Agentura, kterou si pro vývoj aplikace vybral i německý Bundestag, se uchází pouze o několik vybraných veřejných zakázek ročně a primárně pracuje pro své B2B klienty.

Nový internetový archiv pořadů z programu ČT1, ČT2, ČT24, ČT sport, ČT :D a ČT art nabídne živé vysílání, výběry nejsledovanějších videí, umožní vyhledávat podle názvu, žánru nebo data vysílání, vytvářet vlastní playlisty, nastavit upozornění na nové díly oblíbených pořadů, hodnotit je a diskutovat nebo streamovat a zrcadlit vybraný obsah skrze AirPlay či Chromecast.

„Naším cílem je poskytnout uživatelům maximální komfort při procházení archivu ČT a sledování obsahu online. Na základě zpětné vazby ke stávajícím aplikacím se mimo jiné zaměříme na maximální využití nativních prvků při přehrávání videa,” uvedl Jan Mísař z Ackee, jehož tým má na starosti vývoj aplikací pro iOS. „Správně použitý nativní přehrávač dokáže oproti současnému řešení nabídnout například pohodlnější práci s časovou osou, náhledy videa nebo funkci obraz v obraze napříč celým systémem, a zásadně tak zlepšit uživatelskou zkušenost,” dodává.

-mav-