ZOOT nechává v kampani nahlédnout do svého fungování

středa, 12. května 2021, 11:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

V nové marketingové kampani ZOOT ukazuje své vnitřní nastavení a fungování.

Zdroj: Repro YT ZOOT

Zdroj: Repro YT ZOOT

Módní e-shop ZOOT se chce marketingovou kampaní otevřít veřejnosti a ukázat jí vnitřní nastavení a fungování firmy. V krátkých videích a newsletterech postupně představuje sedmero hodnot, jimiž se chce firma odlišit od konkurence.

ZOOT se v průběhu posledních let značně proměnil. Z původně online prodejce módy se stala lifestylová platforma s širokou nabídkou kosmetiky, potravinových doplňků , ale i těch do domácnosti. Některé věci se však nezměnily. Jako například to, že jsme česká firma, jejíž komunikace stojí na českém elegantním humoru,” vyjmenovává dvě z typických hodnot společnosti brand manažerka Michaela Lelková.

Další z hodnot je dostupnost, která staví na více než 150 prodejnách, kam je možné si zboží objednat a zkusit. ZOOT klade důraz i na udržitelnost – v rámci logistiky například využívá ekologičtější obaly. Sedmero hodnot doplňují příběhy, s kterými se zákazník může ztotožnit například výběrem triček z řady ZOOT Original. V neposlední řadě jde o sdílení dobra a radosti.

„Postavili jsme firemní hodnoty opravdu od podlahy. V rámci mnoha workshopů s interním týmem a agenturou jsme postupně došli k hodnotám, se kterými se všichni ztotožňujeme a které promítáme do své každodenní práce. Dalšími kroky jsou jejich day-by-day implikace do zootí komunikace a působení na českém trhu. V zahraničí se držíme stejných hodnot, ale vždy budujeme individuální strategii založenou na potřebách zákazníků daného trhu,” přibližuje Martin Vrána, obchodní ředitel.

Jednotlivé hodnoty představují skrze krátké scénky zaměstnanci firmy. „Chtěli jsme zákazníkům zábavnou formou přiblížit, jak jako firma interně fungujeme a na jakých základech stojíme. Radost k ZOOTu patří odjakživa a v tom chceme i nadále pokračovat,” dodává Lelková.

-stk-