A 11 pokryla titulem Náš region republiku, má i rádia

čtvrtek, 24. června 2021, 09:30 Tisk, Rádio MediaGuru

Společnost A 11 dokončila svůj plán na celorepublikové pokrytí regionálním titulem Náš region. Vstoupila také do dvou rádií.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost A 11 Aleše Zavorala začala vydávat nové mutace bezplatných novin Náš Region pro Olomoucko, Moravskoslezsko, jižní Moravu a Zlínsko a dokončila tak svůj plán na celorepublikové pokrytí. Průměrný tištěný náklad na vydání činí 2,5 milionu kusů. Distribuce novin probíhá prostřednictvím společností Mediaprint & Kapa a Space 11 do více než 5000 vlastních stojanů a pomocí kamelotů na frekventovaných místech po celé České republice, například v pražském metru.

„Celorepublikové pokrytí nevylučuje lokálnost každé z našich mutací. I nadále chceme přinášet místní informace a témata, která lidé prožívají tam, kde žijí. I proto si vážíme možnosti distribuovat Náš Region na pobočkách České pošty, na Úřadech práce, ve značné části prodejen COOP, v síti prodejen Eso market nebo na obecních úřadech,“ uvedl ředitel vydavatelství Aleš Zavoral s tím, že v plánu je rozvoj značky Náš Region i mimo tištěná média. Chystanou novinkou je i týdeník Náš Region s celostátní distribucí.

V souvislosti se svou regionální působností vstoupila společnost A 11 do dvou regionálních rádií, a to do rádií Západ a Samson.

Redakce novin Náš Region je postavena na desítkách externích autorů a lokálních inzertních manažerech. „Je pro nás důležité, aby noviny psali lidé, kteří v dané lokalitě skutečně žijí a místo znají. Centrální supervizi má pak na starosti hlavní editor Martin Solar, který jednotlivé redakce koordinuje a řídí,“ doplnil Zavoral.

Součástí projektu Náš Region je i zpravodajský web www.nasregion.cz s návštěvností 1 265 000 RU měsíčně (měření Netmonitor, 05/2021).

Vydavatelství A 11 vedle regionálních titulů vydává i odborné magazíny a další časopisy, mezi nimi i týdeník Mladý svět. Zde došlo k výměně šéfredaktora, kdy Jana Januše nahradil Marek Brodský. Změny oznámil majitel vydavatelství Aleš Zavoral na středečním setkání s partnery. 

-mav-