Benzina opět v kampani připomíná propojení s Orlenem

čtvrtek, 17. června 2021, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Benzina spouští novou marketingovou kampaň „Společně na cestě vpřed“.

Klíčový vizuál k imageové kampani sítě Benzina Orlen, zdroj: Orlen Unipetrol

Klíčový vizuál k imageové kampani sítě Benzina Orlen, zdroj: Orlen Unipetrol

Síť čerpacích stanic Benzina Orlen odstartovala novou marketingovou kampaň „Společně na cestě vpřed“, v níž připomíná spojenectví se svou mateřskou skupinou Orlen. 

Kampaň metaforicky zdůrazňuje partnerství mezi oběma značkami prostřednictvím interakce mezi generacemi a důrazem na partnerství, které je založeno na důvěře a spolupráci. K vidění je v televizi, outdooru, na internetu a sociálních sítích.

Nový imageový spot sítě čerpacích stanic Benzina Orlen

„Benzina Orlen patří do velké mezinárodní sítě s téměř třemi tisíci čerpacích stanic v pěti zemích a dlouhodobě se opírá o finanční zázemí a obchodní zkušenosti sdílené v rámci mezinárodního koncernu Orlen. Právě díky tomuto silnému zázemí prošly typické bíločervené čerpací stanice v posledních letech mohutným rozvojem,“ vysvětlil ředitel sítě Marek Zouvala.

Benzina Orlen provozuje na českém trhu 420 čerpacích stanic. Do rozvoje svého gastronomického konceptu Stop Cafe v posledních letech investuje miliardu korun ročně. V současnosti je dostupný na 313 stanicích, přičemž se počítá s jeho rozšiřování.

„Právě občerstvení je pro nás nejrychleji rostoucím segmentem, jehož objem prodeje od roku 2012 vzrostl o více než 300 %. Klíčová je pro nás kvalita surovin i postup přípravy pokrmů. Našim stěžejním produktem je fair trade káva namíchaná podle unikátní receptury v Belgii,“ popsal Marek Zouvala.

S gastronomickým konceptem Benzina vstoupila také do tradičních kamenných prodejen, když letos v únoru otevřela první obchod s rychlým občerstvením v pražském Karlíně. Do konce roku plánuje v hlavním městě další dva, následně chce s ním expandovat do dalších měst.

Benzina otevřela v Praze první obchod Stop Cafe

pátek 19. února 2021

V loňském roce spustila síť také mobilní aplikaci Benzina s věrnostním programem, do které je nově přidána i možnost platby za tankování přímo u tankovacího stojanu prostřednictvím Tankarty Business. Na čerpacích stanicích lze také platit stravenkami.

Nadnárodní koncern Orlen provozuje více než 2 800 čerpacích stanic v pěti zemích – kromě Česka také v Polsku, Německu, Litvě a na Slovensku. Od roku 2005 byl Orlen majoritním akcionářem skupiny Unipetrol a v roce 2018 se stal jejím jediným vlastníkem.

-stk-