Budějovice hledají marketingovou agenturu pro EHMK 2028

pondělí, 21. června 2021, 11:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

České Budějovice hledají agenturu, která bude schopna podílet se na komunikační strategii města v rámci kandidatury na Evropské hlavní město kultury pro rok 2028.

Zdroj: Budějovice 2028

Zdroj: Budějovice 2028

Rada města Českých Budějovic vybrala organizátory příprav kandidatury na Evropské hlavní město kultury pro rok 2028 (EHMK 2028). Podklady pro podání přihlášky začne nyní zpracovávat spolek Budějovice 2028. Spolek chce do přípravy zapojit veřejné instituce, podnikatele v kultuře a cestovním ruchu i širokou veřejnost. Výsledkem bude kromě přihlášky i dlouhodobá kulturní strategie pro město. Radnice si od kandidatury slibuje také restart kultury a cestovního ruchu zasažených pandemií.

Součástí kandidatury Českých Budějovice na EHMK 2028 by měla být i moderní komunikace. Ve výběrovém řízení proto město hledá agenturu, která bude schopna podílet se na komunikační strategii, tvorbě vizuální prezentace nebo komunikovat s veřejností přes sociální média. Zároveň by měla společnost komunikovat i kulturní akce, které budou v rámci příprav kandidatury probíhat. Vítěze komise vybere v průběhu července. Součástí zakázky je i spolupráce na přípravě přihlášky na EHMK 2028, která bude postavena na kulturní koncepci zpracované jiným dodavatelem a bude reflektovat potřeby města České Budějovice. Z došlých přihlášek bude vítěze vybírat porota, kde budou mít zastoupení i experti v oboru – například marketingoví specialisté Tomáš Hrivnák nebo Tomáš Poucha. Vítězná společnost pak bude pracovat do dubna 2022, kdy se v prvním kole vyberou dvě města, která postoupí do finále výběru EHMK. V případě úspěchu Budějovic se práce prodlouží až do podzimu roku 2022.

Podrobné informace o výběrovém řízení najdete na tenderarena.

Titul Evropské hlavní město kultury (EHMK) je vždy na jeden rok propůjčován Evropskou unií dvěma či více městům z různých evropských států. Ta mají po celý rok možnost představit Evropě svůj kulturní život a jeho rozvoj. Záměr podat přihlášku už oznámilo například Brno, Liberec a Broumov. S těmito konkurenty se nyní utkají i Budějovice. O vítězi rozhodne mezinárodní porota ve dvoukolovém hodnocení v průběhu roku 2022.

-mav-