Čínská technologická značka Oppo vstupuje na český trh

úterý, 29. června 2021, 16:00 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Výrobce chytrých telefonů Oppo vstupuje na český, slovenský a maďarský trh. Launch podpoří kampaní v digitálu a PR.

Zdroj: Oppo

Zdroj: Oppo

Čínský výrobce chytrých telefonů Oppo se rozhodl vstoupit na český, slovenský a maďarský trh. „Rozšíření našich aktivit na český a slovenský trh je důležitou součástí naší dlouhodobé strategie pro evropský trh a umožní našim inovacím přinést poutavé a intuitivní zážitky více lidem,“ řekl ke vstupu značky Johnny Zhang, regionální prezident společnosti Oppo.

Vstup na tuzemský trh značka zahájila prodejem smartphonů Oppo Reno5 5G a Oppo Reno5 Z. Současně s nimi uvedla dva modely bezdrátových sluchátek – Enco Air a Enco Buds. Postupně bude svou nabídku rozšiřovat o další produkty ze svého portfolia.

Všechny uvedené produkty budou k dispozici od 1. července, a to u operátorů O2, T-mobile CZ a Vodafone. V průběhu července pak také u maloobchodních prodejců, například Alza.cz, CZC.cz, Datart, Electro World, Mall.cz, Okay, Huramobil.cz.

„Máme v plánu stát se vedoucí značkou chytrých telefonů v Evropě. Ještě důležitější však je, že chceme hrát pozitivní roli v zemích, kde působíme, a využívat naše technologie ve prospěch místních uživatelů a komunit – a podpořit jejich vyrovnaný a spokojený život,“ doplnil Johnny Zhang.

Launch značky podpoří digitální komunikace a PR aktivity. Realizuje je ve spolupráci s agenturou MSL, o správu sociálních sítí stará Saatchi & Saatchi. Ve světě probíhá kampaň s hlavním mottem „Play with Hearth“. „Lokálně pak komunikaci odstartujeme s kampaní ‚Oppoznání lepší‘,“ přiblížil Tomáš Veselý, ředitel marketingu Oppo AED CZ & SK. 

Společnost Oppo byla založena v roce 2004. Nyní je dostupná ve více než 40 zemích. Letos se stala čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů na světě – globální dodávky chytrých telefonů se meziročně zvýšily o 60 % na 37,6 milionu.

-stk-