CNN plánuje podle WSJ spustit streamovací službu CNN+

úterý, 1. června 2021, 16:45 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

CNN+ má nabídnout nové pořady s hlavními moderátory zpravodajské televize, které však budou oddělené od pořadů vysílaných na hlavním kanálu CNN.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zpravodajská stanice CNN plánuje spustit novou streamovací službu, která se bude jmenovat CNN+. Informuje o tom dnes list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na své zdroje.

Rozhodnutí přichází ve chvíli, kdy se mateřská firma WarnerMedia připravuje na spojení s Discovery. Vznikne tak samostatný mediální podnik, který bude schopen konkurovat i firmám Netflix a Walt Disney. Dohoda by měla být dokončena příští rok.

CNN+ má nabídnout nové pořady s hlavními moderátory zpravodajské televize, které však budou oddělené od pořadů vysílaných na hlavním kanálu CNN. Své streamovací služby nedávno spustily také konkurenční stanice, protože diváci se stále více odklánějí od tradiční televize. V roce 2018 Fox News spustila Fox Nation, streamovací stanici, která nabízí zpravodajství a názory. Loni debutovala služba Peacock patřící NBCUniversal, která zahrnuje zpravodajství.

Podle zdroje listu The Wall Street Journal chce CNN svoji streamovací službu vytvořit tak, aby měla originální pořady, které budou oddělené od její zpravodajské televize. CNN plánuje najmout stovky producentů, přispěvovatelů a vývojářů, dodaly zdroje. CNN+ také bude samostatná aplikace, oddělená od dalších streamovacích služeb WarnerMedia, jako je HBO Max.

-čtk-