ČT od července zařadí dětské pořady výlučně na ČT:D

pondělí, 14. června 2021, 11:25 Aktuality, TV MediaGuru

Domovskou stanicí pro dětskou tvorbu ČT zůstává výlučně kanál Déčko. ČT2 chce vzniklý prostor věnovat především české a zahraniční dokumentární tvorbě.

Studio Kamarád, zdroj: Česká televize

Studio Kamarád, zdroj: Česká televize

Česká televize zpřesňuje tematický profil jednotlivých stanic. Zdůvodnila, že s přechodem na DVB-T2 umožnila na všech místech Česka sledovat celou programovou nabídku ČT ve vysokém rozlišení a není tak již nadále nutná duplikace pořadů na vícero kanálech. Relace Raníček i Večerníček, Kouzelná školka a Studio Kamarád společně s víkendovým blokem ranního dětského vysílání proto budou od 1. července dostupné již jen na svém domovském kanálu ČT :D. V uvolněném prostoru rozšíří program ČT2 nabídku dokumentů i filmové tvorby.

„Domovskou stanicí pro dětskou tvorbu zůstává výlučně Déčko. Nedochází tedy k žádnému přesunu, pouze od července rušíme souběžné vysílání víkendového ranního bloku a pořadů Raníček i Večerníček, Kouzelná školka a Studio Kamarád, které již osmým rokem běží současně na ČT :D a ČT2. V situaci, kdy je dětská stanice dostupná díky přechodu na DVB-T2 všem divákům po celém Česku, není paralelní vysílání nutné,“ uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Nově vzniklý prostor, který tímto na ČT2 vznikne, chce ČT věnovat především české a zahraniční dokumentární tvorbě a výběru z kvalitní kinematografie. V nadcházejících týdnech se divákům v premiéře představí cestopisy, dokumentární cykly ze života zvířat nebo letní lifestylový speciál z dílny BBC.

Současně v těchto dnech vznikají novinky určené na Déčko, mezi nimi večerníček Jezevec Chrujda, dobrodružný hraný komorní seriál Tajemství pana M. nebo nové epizody pořadu Anča a Pepík.

-mav-