ČT odvysílá z fotbalového Eura všechny zápasy živě

středa, 9. června 2021, 09:55 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize odvysílá z fotbalového mistrovství Euro všech jedenapadesát zápasů v přímých přenosech. Nabídne je na programech ČT sport a ČT2.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Česká televize odvysílá z fotbalového mistrovství Euro všech jedenapadesát zápasů v přímých přenosech. Nabídne je na programech ČT sport a ČT2. Televizní utkání bude tradičně doprovázet i Studio mistrovství Evropy, kvůli opatřením proti covid-19 bude vysílat z Prahy. Provedou jím Pavel Čapek a Petr Kubásek. Své první tři premiérové dny na velké akci si odbude také Jan Lutonský.

Experty pro Studia ME budou vedle stálých spolupracovníků ČT Ericha Brabce, Martina Hyského, Luďka Zelenky, Güntera Bittengela, Luboše Kaloudy či Pavla Karocha nově také Martin Hašek a Luboš Kozel. Většina z nich, včetně Josefa Němce, bude také doplňovat v roli spolukomentátorů kvarteto stálých komentátorů fotbalových přenosů ČT – Jaromíra Bosáka, Vlastimila Vláška, Jiřího Štěpána a Ondřeje Prokopa.

Z řad hostů ve studiu bude hlavní tváří Tomáš Sivok, ve studiu budou diskutovat i Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Antonín Panenka, Tomáš Ujfaluši či Ivan Hašek. Z mobilního studia v Anglii se přihlásí David Kozohorský.

„Vzhledem k tomu, že reprezentace zrušila plánovaný pobytový kemp ve Skotsku a bude k zápasům vyrážet z Prahy, tak její pobyt v Česku bude během šampionátu mapovat a v roli reportéra i živě vstupovat do Studií ME David Kalous,“ říká vedoucí projektu fotbalového mistrovství Evropy a jeden z průvodců Studiem ME Pavel Čapek.

Euro se uskuteční od pátku 11. června až do neděle 11. července 2021. Zápasy bude možné sledovat v přenosech na ČT sport, ČT2, v aplikaci HbbTV a rovněž na webu České televize. Diváci v aplikaci naleznou také záznamy všech zápasů a jejich sestřihy, přehledy, tabulky a soupisky týmů. Dostanou se do ní stiskem modrého tlačítka.

„Na webu chceme divákům ve speciální rubrice k Euru nabídnout vedle aktuálního zpravodajství především bohatý video obsah – sestřihy zápasů, všechny góly a důležité momenty. Novinku pak představují u vybraných utkání prodloužené webové přenosy, ve kterých nabídneme i předzápasovou přípravu týmů. Chystáme také několik podcastů, které zareagují a rozeberou aktuální dění na šampionátu,“ doplňuje vedoucí portálu ČT sport Jiří Kalemba.

Česká reprezentace se poprvé představí v zápase se Skotskem v pondělí 14. června od 15:00, druhý zápas ve skupině odehraje v pátek 18. června od 21:00 s Chorvatskem a třetí v úterý 22.6. od 21:00 s Anglií.

-mav-