ČT před volbami uvede 14 debat i závěrečnou Superdebatu

pondělí, 28. června 2021, 07:20 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize přinese před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny sérii čtrnácti tematických debat s lídry krajských kandidátek všech relevantních politických sil.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

Česká televize přinese před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny sérii čtrnácti tematických debat s lídry krajských kandidátek všech relevantních politických sil. Jednotlivé debaty budou hostit studia České televize v Praze, Brně i v Ostravě. Seriál volebního vysílání završí těsně před volbami, ve středu 6. října, Superdebata hlavních představitelů kandidujících politických stran, hnutí a koalic.

Předvolební vysílání České televize nebude postavené jen na speciálních debatách, zapojí se do něj i další pořady České televize jako Události, komentáře nebo Politické spektrum.

Vysílání se v období předcházejícím volbám bude opět řídit předvolebními pravidly. Klíčem k účasti hostů v předvolebních debatách bude, tak jako v předchozích letech, výzkum celostátního volebního potenciálu.

Česká televize rovněž vydá Volební pravidla obsahující procedurální a technické podmínky pro využití zákonem vyhrazeného bezplatně poskytnutého vysílacího času pro kandidující politické strany, politická hnutí a koalice do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021 ve vysílání České televize. Pravidla budou k dispozici na webových stránkách České televize.

-mav-