Netflix zavádí online prodej zboží s tematikou svých pořadů

pátek, 11. června 2021, 15:00 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Americká streamovací služba Netflix bude na internetu prodávat zboží s tematikou svých filmů a seriálů.

Zdroj: Netflix

Zdroj: Netflix

Americká streamovací služba Netflix bude na internetu prodávat zboží s tematikou svých filmů a seriálů. Zprvu jen ve Spojených státech, ale v příštích měsících i v dalších zemích. Netflix se ke kroku odhodlal v době, kdy konkurence na streamingovém trhu sílí.

Firma, na jejíž vysílání se rádi dívají i čeští diváci, bude v on-line obchodě nabízet oblečení, lifestylové zboží a sběratelské předměty inspirované jejími pořady. Kromě produktů dostupných v kamenných pobočkách sítě partnerů Netflixu bude on-line obchod pravidelně nabízet i limitované edice.

Tento měsíc zákazníkům představí mimo jiné oblečení ve stylu streetwear a figurky hrdinů sci-fi seriálů Jasuke a Eden. Firma plánuje i exkluzivní produkty založené na seriálech Zaklínač a Stranger Things, podle kterého Netlix vytvořil i videohru.

Netfix se stal velkým vítězem koronavirové krize, která mu loni díky zavřeným kinům zajistila rekordní hospodářské výsledky. Pandemie ale zároveň ztížila natáčení nových seriálů. Firma navíc bojuje s rostoucí konkurencí, stále větší tlak na ni vyvíjí především hollywoodský gigant Walt Disney. V prvním čtvrtletí se Netflixu kvůli polevování pandemie nemoci covid-19 a nedostatku nových filmových a seriálových hitů zpomalil růst počtu předplatitelů.

-čtk-