Penny kampaň ve druhé fázi podpoří i Leoš Mareš

čtvrtek, 3. června 2021, 17:00 Aktuality, Reklama, Retail MediaGuru

Do projektu Hýbeme se hezky česky se přihlásilo více než 1100 týmů. Pro druhou hlasovací fázi byl natočen nový spot, který namluvil Leoš Mareš.

Penny kampaň jde do druhé fáze s novým spotem, zdroj: Penny

Penny kampaň jde do druhé fáze s novým spotem, zdroj: Penny

Obchodní řetězec Penny Market ve spolupráci s Českou obcí sokolskou a Asociací školních sportovních klubů odstartoval 22. dubna projekt na podporu návratu dětí ke sportu Hýbeme se hezky česky. Během úvodní fáze se do něj přihlásilo více než 1100 týmů z celé ČR. Od čtvrtka 3. června pak začíná na internetových stránkách projektu hlasování mezi zúčastněnými týmy o postup do finále, kde 455 z nich může získat finanční i materiální podporu.

„Prakticky polovina přihlášených týmů je ze Sokola a polovina jsou školní kluby. V řadě regionů spolu bude o finálovou účast, kam postoupí tři týmy s nejvíce hlasy, bojovat i 10 až 12 týmů,“ říká Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu Penny.

Nyní na internetových stránkách začíná hlasování mezi všemi přihlášenými týmy. Jejich fanoušci, příznivci i veřejnost v následujících týdnech rozhodnou o tom, které tři týmy v každém ze 150 mikroregionů postoupí do závěrečného hlasování. To se uskuteční na všech takřka 400 prodejnách Penny v průběhu září.

Při příležitosti Dne dětí byly 1. června ze všech přihlášených vylosovány 4 týmy, které se budou moci zúčastnit natáčení reklamy Penny (TJ Sokol Lány a Základní škola Rousínov) a nebo vybraného zápasu na pražské Slavii ve VIP Boxu (TJ Sokol Plzeň V a ZŠ ČSA Veselí nad Lužnicí). Výherce vylosoval bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer se svým synem Jiřím. „Rozhodli jsme se vedle finanční a materiální podpory dát dětem možnost prožít něco, co běžně prožít nemohou. Chceme jim dát zážitek, který si zkrátka za peníze běžně nekoupíte,“ říká Vít Vojtěch.

Druhý spot Penny namluvil Leoš Mareš, podkres tvoří hudba Kapitána Dema

V první fázi projekt podpořili fotbaloví internacionálové Vladimír Šmicer a Jan Koller, olympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna David Svoboda a mladí sportovci Sokola atletka Barbora Malíková, florbalista Filip Langer a šermíř Alexander Choupenitch. Nyní se k nim přidá i populární bojovník MMA Makhmud Muradov nebo sportovní komentátor Petr Svěcený.

I v další fázi projektu bude pokračovat 360stupňová komunikační kampaň, včetně TV spotu, propagace projektu v tištěných médiích, na billboardech, v on-line prostředí i na sociálních sítích. Pro druhou hlasovací fázi byl natočen nový spot, v němž je použitá skladba Zlatíčka od Kapitána Dema. Hlasem projektu a výzvu k hlasování tentokrát nenamluvil Jiří Bartoška, ale moderátor Leoš Mareš, který projekt podpoří na svých sociálních sítích.

Kreativu kampaně měla na starosti agentura Hullaballoo, nákup médií agentura PHD a Knowlimits, sociální média pak Socialsharks

Penny: Sport dětí je letos náš komplexní komunikační projekt

čtvrtek 29. dubna 2021

-zue-