PR Klub hlásí 266 členů, má také nové vedení

středa, 23. června 2021, 07:35 Aktuality, PR MediaGuru

Předsedou Výkonného výboru zůstává Pavel Vlček, místopředsedkyní je nově Patricie Šedivá.

Nová sestava Výkonného výboru PR Klubu (zleva): Kateřina Pavlíková, Patricie Šedivá, Pavel Vlček, Jana Pečenková a Ladislav Kříž, zdroj: PR Klub

Nová sestava Výkonného výboru PR Klubu (zleva): Kateřina Pavlíková, Patricie Šedivá, Pavel Vlček, Jana Pečenková a Ladislav Kříž, zdroj: PR Klub

Členové PR Klubu si na každoročním shromáždění zvolili tři nové zástupce z celkových pěti. Předsedou Výkonného výboru zůstává Pavel Vlček, místopředsedkyní je nově Patricie Šedivá. Členská základna aktuálně čítá rekordních 266 členů.

V pětičlenném Výkonném výboru nově usedne Jana Pečenková, generální manažerka agentury Grayling, dále Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí a specialistka externí komunikace Letiště Praha, a Ladislav Kříž, manažer útvaru komunikace ve společnosti ČEZ. Ve vedení budou nadále pokračovat Patricie Šedivá a Pavel Vlček.

Revizní rada zůstává ve stejném složení jako v uplynulých dvou letech. Členové PR Klubu opětovně zvolili Alexandru Ruberovou, jednatelku Conso Eminens, Lucii Zaki, konzultantku a interim managerku B2B marketingu, a Denisu Ratajovou, vedoucí komunikace Sue Ryder.

„Plán na následující měsíce je o intenzivní spolupráci mezi zadavateli, kteří tvoří většinu členské základny PR Klubu, a agenturami. Cílem je, aby zadavatelé měli přehled o expertních službách agentur, a naopak aby agentury měly možnost získávat přímou zpětnou vazbu z klientské strany,” říká předseda Výkonného výboru Pavel Vlček a doplňuje: „Dále připravujeme start expertní sekce pro profesionály v oblasti Public Affairs a lobbyingu a ještě více se zaměříme na segmentaci vzdělávacího programu PR Klubu.“

Výkonný výbor v dosavadním složení shrnul aktivity profesní organizace, která v reakci na pandemii spustila sérii online expertních webinářů. Oborová soutěž Zlatý středník letos dosáhla rekordu v podobě téměř 500 přihlášek a v září budou spuštěny nominace na profesní ocenění Mluvčí roku, které PR Klub převzal po dohodě s jeho zakladateli, Klubem mluvčích a Komorou PR, kteří tuto tradici odstartovali již v roce 2003. „Dovolte mi poděkovat kolegům z Výkonného výboru Janě Pokorné, Janě Náchodské a Janu Osúchovi, kterým letos skončil mandát a se kterými jsme v posledních letech intenzivně pracovali na rozvoji aktivit PR Klubu,“ doplnil Pavel Vlček.

PR Klub má aktuálně 266 členů, z nichž většinu tvoří zadavatelé na pozicích ředitelů či manažerů komunikace a vnějších vztahů či marketingu, tiskoví mluvčí a další experti na disciplíny patřící do oblasti PR, například z řad majitelů či seniorních manažerů PR agentur.

-stk-