Rohlík chce pomoci farmářům, mimo jiné i s marketingem

úterý, 1. června 2021, 14:55 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Rohlík spouští nový projekt na podporu tuzemských farmářů. Pomoci jim chce s financováním, logistikou i marketingem.

Zdroj: Rohlík

Zdroj: Rohlík

Online supermarket Rohlík startuje nový projekt na podporu českých farmářů. Pod názvem Rohlík pomáhá farmářům představuje čtyři pilíře, v nichž jim pomůže. Jedná se o zjednodušené financování a administrativu, dodavatelskou smlouvu, dopravu a v neposlední řadě i marketingovou podporu. 

„Rohlík se stal postupně online farmářským tržištěm. Pandemie k nám přivedla řadu nových farmářů, kteří ztratili odbyt na farmářských trzích či v restauracích. Ne všichni byli však na vstup do internetového prostředí připraveni, a proto jim chceme prostřednictvím našeho programu pomoci,“ uvedl CEO Rohlíku Petr Pavlík. 

V rámci nového programu nabídne Rohlík farmářům zjednodušené financování a administrativu – ve spolupráci se společností Roger zkracuje splatnost faktur na tři dny, odpadne i veškeré papírování, administrativa se bude spravovat jen přes EDI portál. Dodavatelská smlouva bude mít jen dvě strany. Součástí je i logistické řešení, které zajistí dopravu k zákazníkům už za 6 hodin od sklizně. Rovněž pomůže supermarket s obaly, ať už na míru, nebo ve vratných variantách, nebo s marketingem. 

„Chceme zviditelnit pravou farmářskou práci,“ popsala šéfka nákupu Rohlíku Mirka Vopatová. Součástí podpory je vytvoření kvalitních fotografií, loga, videí či bannerů. Rohlík farmáře bude komunikovat na svém e-shopu i sociálních sítích. Pro každého farmáře má vyhrazený rozpočet až do výše čtvrt milionu korun.

Farmáři se mohou do programu sami přihlásit přes webový formulář, musí však splňovat určité podmínky, například být v Evidenci zemědělských podnikatelů na příslušném úřadě, evidovat hnojiva a pesticidy, provádět pravidelnou sanitaci nebo mít zkompletovanou dokumentaci HACCP a vypracovaný provozní řád. „Kvalita je pro nás totiž nejdůležitější,“ dodala Mirka Vopatová. 

V současnosti Rohlík spolupracuje s desítkami farmářů. Mezi ně patří například pěstitel zeleniny Inocenc Šik, Qualivo z Choťovic, jež se zaměřuje na maso, či borůvková farma Karla Rodena. Jak přiblížil Petr Pavlík, v rozvoji další spolupráce supermarket limituje pouze zákaznická poptávka. Partnery programu jsou Asociace soukromého zemědělství ČR, Ovocnářská unie České republiky a Zelinářská unie Čech a Moravy. 

-stk-