Zásilkovna spouští službu vlastního doručení na adresu

úterý, 29. června 2021, 11:10 Aktuality, Reklama, Retail MediaGuru

Zásilkovna rozšiřuje portfolio svých služeb, nově začne doručovat zásilky i na adresu domů.

Zásilkovna domů bude doručovat zásilky v osobních autech, foto: MediaGuru.cz.

Zásilkovna domů bude doručovat zásilky v osobních autech, foto: MediaGuru.cz.

Česká logisticko-technologická společnost Zásilkovna spouští novou službu doručení na adresu pod názvem Zásilkovna domů. Do procesu doručování zásilek bude zapojena síť mikrodep, které byly nově vytvořeny na vybraných výdejních místech po celé republice. Vedle kmenových řidičů Zásilkovny budou zásilky doručovat také řidiči společnosti Zavezu patřící do stejné skupiny Packeta. 

„Od začátku července tedy budeme poskytovat službu doručení na adresu zcela ve vlastní režii Zásilkovny a můžeme přímo kontrolovat kvalitu a rychlost doručení. Našim cílem je samozřejmě, podobně jako u služby doručení na výdejní místo, doručovat drtivou většinu zásilek v režimu do druhého dne,“ uvedla zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta Simona Kijonková.

E-shopy si mohou novou službu jednoduše přidat do svého košíku. „Ti, kteří dosud využívali naši službu Nejvýhodnější doručení na adresu,ji pouze přejmenují na Zásilkovna domů a své zákazníky informují o tom, že nově jim zásilky nebudou doručovat třetí strany, ale přímo řidiči Zásilkovny,“ dodal Jan Čižmar, COO Zásilkovny. 

Cena za doručení na adresu bude při objednání z e-shopu 79 korun, pro zasílání mezi fyzickými osobami to bude 115 korun. O zásilce dostane zákazník dopředu informace, v den doručení poté upřesnění o dvouhodinovém časovém okně. Cílem je ho do budoucna zkrátit na hodinu. Řidič má zákazníkovi dvakrát volat, aby se s ním sladil na předání zásilky. Pokud se na adrese předání zásilky nepovede, je zásilka odvezena na nejbližší vhodné výdejní místo v okolí. Během celého procesu si však může zákazník požádat o přesměrování zásilky na jím vybrané výdejní místo.

Součástí nové služby je nově vytvořená síť 135 mikrodep, která vznikla rozšířením spolupráce se stávajícími výdejními místy, která disponují větší kapacitou pro umístění zásilek. Cílem je organicky doplnit 14 klasických dep na území České republiky. 

Zásilkovna domů bude podpořena v letním období marketingovou kampaní, do které firma investuje 2,5 milionu korun. Zapojeni do ní budou influenceři, kterým bude prezentován celý proces doručení. Mezi nimi budou figurovat Jirka Král, Little Kao, Shopaholic Nicol či Dva tátové. Cílem je podpořit kvalitu, spolehlivost a zdůraznit, že dopravu zajišťuje sama Zásilkovna. Kreativu vytvořila agentura Social Park

V současnosti má Zásilkovna v České republice přes 5300 výdejních míst a více než 1000 Z-Boxů. Spolupracuje s 31 tisíci e-shopy. Službu Mezi námi, kdy si zásilky předávají lidé mezi sebou, využívá 2,2 milionu zákazníků. Zásilkovna působ v 31 zemích Evropy. Loni dosáhla skupiny Packeta obratu 2,5 miliardy korun, počet přepravených zásilek 40,5 milionů kusů. 

-stk-