Agenturu Médea nově řídí Martin Konrád, nahrazuje Soukupa

pátek, 2. července 2021, 18:22 Lidé, Reklama MediaGuru

Novým výkonným ředitelem agentury Médea je Martin Konrád. Jaromír Soukup zůstává na pozici předsedy dozorčí rady a je zároveň menšinovým akcionářem.

Martin Konrád, zdroj: FTV Prima

Martin Konrád, zdroj: FTV Prima

Novým výkonným ředitelem (CEO) mediální agentury Médea se od 1. července 2021 stal Martin Konrád. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti. Na jmenování Martina Konráda se dohodli oba akcionáři společnosti. Dosavadní CEO agentury Médea a akcionář Jaromír Soukup bude ve společnosti nadále působit v pozici předsedy dozorčí rady.

Tříčlenné představenstvo společnosti působí od začátku tohoto měsíce v novém složení. Předsedou představenstva se stal Marian Severa, členem představenstva je Ladislav Jelínek. Ve své funkci člena představenstva byla potvrzena Kateřina Čápová, která ve společnosti zároveň působí jako ředitelka jejího právního oddělení.

 „Úkolem managementu v následujících týdnech bude podrobněji zmapovat situaci, v níž se společnost nalézá, a dát konkrétní doporučení akcionářům ohledně dalšího postupu. Věřím, že společně se podaří upevnit vztahy s klíčovými partnery firmy a stabilizovat její hospodaření tak, aby mohla na trhu dál dlouhodobě úspěšně fungovat," uvedl předseda představenstva Marian Severa.

Martin Konrád  na českém mediálním trhu působí v různých manažerských rolích více než 20 let. Osm let byl obchodním ředitelem mediazastupitelství Regie Radio Music, později působil jako generální ředitel vydavatele deníku Metro a následně jako obchodní a později generální ředitel FTV Prima. V posledních letech se zaměřoval na poradenství v oblasti manažerských dovedností.

Akcionářem Médey je čínská finanční skupina Citic, která loni získala majoritní podíl 55,79 % procent přes Rainbow Wisdom Investment. Druhým akcionářem je Jaromír Soukup (44,21 %). 

-mav-