Atmedia v prvním pololetí prodala o 49 % více GRPů

pátek, 9. července 2021, 11:45 Aktuality, TV MediaGuru

Nárůst souvisí s vyšší poptávkou po televizní reklamě i s vyšší sledovaností tematických televizních stanic.

Zdroj: Atmedia

Zdroj: Atmedia

Mediální zastupitelství Atmedia prodalo za první pololetí letošního roku o 49 % více GRPů než za stejné období v loňském roce. Výrazný nárůst souvisí podle sdělení společnosti s vyšší poptávkou po televizní reklamě i vyšší sledovaností tematických televizních stanic, které za prvních šest měsíců 2021 dosáhly podílu na sledovanosti ve výši 5,25 % (CS 15-69, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere).

„Poptávka po televizní reklamě je v posledních měsících skutečně vysoká. Po výrazném propadu v dubnu a květnu loňského roku se poptávka každý měsíc zvyšovala a od podzimu jsou naše tematické televizní stanice téměř vyprodané,“ uvedla Michaela Vasilová, managing directorka společnosti Atmedia. Doplnila, že za nárůstem podílu na sledovanosti stojí jak rozšíření portfolia o Televizi Seznam na začátku roku, tak rostoucí zájem o tematické televizní stanice. Atmedia se chce podle jejích slov i nadále soustředit na rozšiřování svého portfolia.

V letošním roce společnost Atmedia na českém trhu obchodně zastupuje 28 tematických televizních stanic, z nichž 23 je zapojeno do oficiálního měření televizní sledovanosti. Nejvyššího podílu na sledovanosti letos dosáhly televizní stanice JOJ Family, Televize Seznam a FilmBox. Některým kanálům se podařilo ve srovnání s minulým rokem až zdvojnásobit podíl na sledovanosti. Nejvyššího meziročního nárůstu dosahují stanice Sport 2, Televize Seznam, Film+ nebo Rebel. „K vyššímu podílu na sledovanosti nám pomohl také návrat sportu na televizní obrazovky. Na Sport 1 a Sport 2 diváci od března sledují letošní sezónu Formule 1, na Eurosport 1 patřily k nejsledovanějším událostem především grandslamové turnaje – jen Roland Garros oslovil téměř 600 tisíc fanoušků,“ dodala Michaela Vasilová.

Grafické shrnutí vývoje Atmedia v prvním pololetí 2021 si můžete prohlédnout v materiálu níže.

-mav-