CzechTourism uvádí seriál Kudy, foodie? s Lukášem Hejlíkem

pátek, 9. července 2021, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

V novém seriálu představuje CzechTourism s Lukášem Hejlíkem tipy na kavárny, bistra a restaurace v malých a větších městech České republiky.

Kudy, foodie?, zdroj: CzechTourism

Kudy, foodie?, zdroj: CzechTourism

Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism se spojila s hercem a foodbloggerem Lukášem Hejlíkem, s nímž připravila nový seriál Kudy, foodie?. V něm představuje nejen kavárny, bistra a restaurace, ale i tipy na další zajímavá místa malých i větších měst z celé České republiky.

„Úroveň kaváren, restaurací a celého gastro oboru napříč naší zemí roste. Přiblížit příběhy podniků, podpořit ,srdcaře´ mezi majiteli a oslovit všechny milovníky dobrého jídla a pití. To jsou hlavní důvody, proč seriál vznikl,“ uvedl František Reismüller, ředitel odboru zahraničních zastoupení a B2B spolupráce agentury CzechTourism.

Autorem scénáře i výběru gastro tipů je Lukáš Hejlík, který pořadem rovněž provází. Seriál bude možné zhlédnout na Stream.cz, ale také na webech kudyznudy.cz a visitczechrepublic.com. Celkem bude uvedeno 14 dílů, zveřejněny byly již díly o Liberci a Zlíně, další se budou věnovat například Chebu, Ostravě, Praze, Jihlavě nebo Pardubicím.

V českém kontextu cílí seriál na mladší publikum, nicméně v plánu je jeho využití i v zahraničí. „Na příběhy zajímavých tuzemských podniků budeme lákat lidi z celého světa. Chystáme čtrnáct cizojazyčných překladů seriálu a věříme, že tak přispějeme k tomu, aby se české restaurace, kavárny a bistra opět zaplnily spokojenými zahraničními zákazníky,“ dodal František Reismüller.

Pro CzechTourism to není první spolupráce s Lukášem Hejlíkem. Prvním společným počinem byl projekt 14x14, který přerušila pandemie koronaviru, či partnerství na nové knize 555 Výlety s gastromapou Lukáše Hejlíka.

-stk-