Igráček se spojuje s pohádkami a je poprvé černý

středa, 14. července 2021, 09:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Igráček se v nových kreativních setech spojuje s klasickými pohádkami a má poprvé v historii hlavičku v černém provedení. Každý set je navíc doplněn pohádkou z pera spisovatele Martina Klusoně.

Firma inovuje tradiční postavičky, které jsou nově v černém provedení, zdroj: Efko

Firma inovuje tradiční postavičky, které jsou nově v černém provedení, zdroj: Efko

Efko, český výrobce Igráčka, her a hraček, přichází s novými sety, kdy se spojuje s tradičními pohádkami Červená Karkulka, Šípková Růženka, Perníková chaloupka nebo Strašidelný hrad. Děti tak v jednom balení získají dvě postavičky ze známých českých pohádek a kartonové prostředí k dotvoření. Každý set je doplněn pohádkou z pera spisovatele Martina Klusoně.

„Kreativní sety mají rozvíjet schopnosti a dovednosti dětí předškolního věku. Vybarvení přiložených kartonových kulis a jejich následné složení podporuje jemnou motoriku a kreativitu. Vlastní hra v pohádkovém prostředí pak jejich komunikační schopnosti, slovní zásobu a fantazii,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel firmy Efko.

Hlavičky postav ze Strašidelného hradu jsou poprvé v historii Igráčka vylisované v černém provedení. Vlasy a zápěstí pak mají formované z bílého plastu, což je také novinka. I potisk obličeje těchto postaviček není obvyklý. „Firma při potisku figurek využívá technologii zvanou tampoprint, která zaručuje odolnost proti oděru a zachování jemných detailů tisku,“ dodává Petra Miklová, vedoucí výroby firmy Efko.

Zdroj: Efko

Zdroj: Efko

Zdroj: Efko

Zdroj: Efko

Všechny novinky uváděné na trh připravuje vlastní vývojový tým firmy Efko. Designéři vychází mimo jiné i ze své rodičovské praxe. Při návrzích her a hraček spolupracují se speciálními pedagogy. Produkty jsou vyráběny ve dvou závodech na Vysočině – v Novém Veselí a v Korouhvi u Poličky.

Efko: Sílící zájem o společenské hry zvedl výrobu o 24 %

čtvrtek 13. května 2021

-zue-