Matouš Fridrich odchází z Triadu, míří do segmentu hodinek

pátek, 2. července 2021, 14:45 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Po devíti letech opouští dosavadní kreativní ředitel Matouš Fridrich z agentury Triad Advertising.

Matouš Fridrich, zdroj: Triad Advertising

Matouš Fridrich, zdroj: Triad Advertising

Matouš Fridrich po devíti letech odchází z agentury Triad Advertising, kde působil jako kreativní ředitel. Míří do segmentu hodinek, kde se bude nově podílet na budování celé řady hodinkových značek na českém trhu, jako je třeba Seiko, Certina nebo Victorinox, věnovat se ale také bude marketingu pražského Koscomu. Sám je dlouholetým sběratelem hodinek

Matouš Fridrich přišel do české pobočky původně slovenské v roce 2012 z agentury Loosers jako copywriter. Následně zastával pozice creative team leadera, creative directora a chief creative directora.

„Matouš přišel na pohovor v době, kdy nás v malé kanceláři sedělo asi pět, a už neodešel. Celá léta pro mě byl opora a parťák. Za sebe i za celý Triad mu za to děkuji, a vzhledem k tomu, že o jeho vášni pro hodinky vím už od první minuty po našem seznámení, velmi mu přeji, aby jeho kariérní cesta pokračovala právě tímto směrem,“ shrnuje spolumajitelka Triadu Petra Jankovičová.

„Byla to neskutečná jízda a já jsem si ji náležitě užil. Slovy klasika: Zo stoky hore! S Triadem jsme společně vyrostli a dokázali velké věci. Až covid a příliš času doma mě donutily začít bilancovat a uvědomit si, že je možná na čase zkusit zase něco nového,“ komentuje svůj odchod Matouš Fridrich. Za svého působení v Triadu se podílel na celé řadě kampaně pro Kofolu, Pilsner Urquelle, Jihlavanku nebo IKEA.

V agentuře končí Fridrich ke konci července, rozhovory s jeho potenciálními nástupci momentálně probíhají. „Kreativní ředitel každého teamu u nás má velký vliv nejen na kreativní, ale i na celkové směrování firmy. Výběr proto nechceme uspěchat,“ vysvětluje Jankovičová. „Aktuálně máme v kreativním týmu skvělé lidi. Do party hledáme člověka, který tento tým povede s jasnou vizí a zároveň nám přinese nové pohledy, inspiraci a zkušenosti, abychom společně posunuli Triad zase o krok dál.“

-stk-