McDonald’s draží v aukci NFT dílo od TMBK

pátek, 23. července 2021, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

McDonald’s se spojil s Tomášem Břínkem, stojícím za profiem TMBK. Společně vytvořili NFT dílo, které je nyní draženo v digitální aukci.

NFT dílo od TMBK a McDonald's, zdroj: McDonald's

NFT dílo od TMBK a McDonald's, zdroj: McDonald's

Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s navázal spolupráci s Tomášem Břínkem, stojícím za populárním profilem TMBK. Společně pak vytvořili NFT dílo (non-fungible token, označující originální digitální obsah) – obraz Maestropiece –, které je nyní draženo v digitální aukci na speciální microsite. 

Cílem tohoto počinu je podpořit burger Maestro, který je nyní v nabídce restaurací. „Maestro je díky specifickým ingrediencím mistrovské dílo, které si zaslouží výjimečný přístup i formát. Proto přicházíme s jeho vyobrazením ve formátu NFT. Jeho fanoušci si jej budou moci vydražit a těšit se z něj po celý život,“ přibližuje marketingový ředitel McDonald’s ČR a SK Martin Troup.

Dražba je veřejná, může se jí zúčastnit kdokoli. Výtěžek z aukce je určen Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda pomáhající rodinám vážně nemocných dětí. Právě pro ně se v současné době v areálu Fakultní nemocnice Motol staví dům, který rodinným příslušníkům hospitalizovaných dětí poskytne ubytování, zázemí a komfort v jejich nelehké situaci.

-stk-