Minisérie Podezření od ČT bude mít premiéru ve Varech

čtvrtek, 15. července 2021, 12:10 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize uvede v premiéře na 55. ročníku MFF Karlovy Vary svoji novou třídílnou minisérii Podezření.

Klára Melíšková v minisérii Podezření, zdroj: Česká televize

Klára Melíšková v minisérii Podezření, zdroj: Česká televize

Česká televize uvede v premiéře na 55. ročníku MFF Karlovy Vary (20.-28.8. 2021) svoji novou třídílnou minisérii Podezření. Líčí příběh zdravotní sestry z maloměstské nemocnice, která je obviněna z vraždy pacientky. Na obrazovkách ČT se minisérie objeví v příštím roce.

Hlavní roli zdravotní sestry hraje Klára Melíšková. V minisérii se objeví také Ivan Trojan, Miroslav Hanuš, Petr Lněnička nebo Denisa Barešová

Scenárista Štěpán Hulík se inspiroval desítkami skutečných případů z nemocničního prostředí po celém světě. Minisérii režíroval Michal Blaško

„Podezření nese nesmírně důležité společenské téma – jak moc jsme a máme být chráněni ve fázi vzneseného podezření, a to nejen před lidmi a médii, ale i samotnými institucemi. Zároveň zkoumá, jak tato situace dopadá na naše nejbližší, stejně jako na nás samotné,“ uvedl kreativní producent Michal Reitler.

Autor scénáře v tomto fiktivním příběhu jen pozvolna odhaluje informace, nehledá viníka, spíše zkoumá, jak se pravda liší od pouhého zdání. „Zajímala mě situace člověka čelícího obžalobě, která se stane věcí veřejnou. Je to totiž situace, do které se může dostat každý z nás. Nerekonstruoval jsem žádný konkrétní případ, mým cílem bylo napsat obecný příběh, který poukáže na jisté společenské jevy a položí nutné otázky,“ přiblížil  vznik minisérie držitel Českého lva Štěpán Hulík.

Minisérie České televize vzniká v koprodukci nutprodukce a ARTE.

-mav-