Na trhu vzniká realitní skupina European Housing Services

pátek, 30. července 2021, 10:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Bezrealitky, Maxima, Český nemovitostní trust a Tvůj Správce zastřeší nová skupina European Housing Services.

Zdroj: EHS

Zdroj: EHS

Realitní projekty, do kterých v posledních měsících investoval Marek Rosenbaum, míří pod jednu střechu. Vzniká skupina European Housing Services (EHS), která spojí Bezrealitky, Maximu, Český nemovitostní trust a nově také službu Tvůj Správce. Do roka si věří na konsolidovaný obrat přesahující jednu miliardu a do pěti let chce působit v pěti evropských zemích. Do čela skupiny se postaví Hendrik Meyer, dosavadní CEO Bezrealitky. 

Hlavním cílem EHS je vytvořit největší a nejkomplexnější integrovanou realitní službu v zemích V4 a posléze v Evropě. Chce toho dosáhnout postupným budováním portfolia českých i zahraničních služeb, které se budou vzájemně doplňovat v poskytování realitního servisu. 

„Spojujeme realitní projekty, které prokázaly, že mohou fungovat ve vzájemných synergiích. Spojujeme také zkušené manažery, kteří mají mnohaletou zkušenost s českým i evropským trhem a totožnou osobní misi – hledat cesty, jak dělat bydlení dostupnější a zajistit otevřený realitní trh pro majitele nemovitostí i zájemce o bydlení. A spojujeme i široce rozkročené kompetence – na jedné straně lidský přístup a servis, na druhé straně digitální zkušenost, to vše postavené na vlastních kvalitních datech,“ vysvětluje Hendrik Meyer

Kromě digitální realitní služby Bezrealitky a realitní služby Maxima Reality se do nově vzniklé skupiny zařadí také Český nemovitostní trust. Ten ve velkém investuje do nákupu domů, bytů a dalších nemovitostí, které v rámci tzv.  mikrodevelopmentu rekonstruuje a následně prodává. Jen za poslední měsíce proinvestoval zhruba čtvrt miliardy korun, přičemž s pomocí Maxima Reality nebo Bezrealitky již prodal nemovitosti za více než 50 milionů.

Nejnovější akvizicí se stává služba Tvůj Správce, v níž EHS získává 50% podíl. Je zaměřena na správu bytů a garantované platby nájemného. Od svého vzniku v roce 2017 služba zprostředkovala více než 1500 pronájmů. Spravuje portfolio více než 500 bytů v Praze a okolí, jejichž majitelům na nájemném vyplatila už více než 70 milionů korun.

Ještě tento rok by se měla EHS rozšířit o další nové členy. „Kde to půjde, chceme jít cestou investice do schopných realitních firem a jejich lídrů. Kupujeme nejen firmy, ale i vize, kterým umožníme díky našemu dosahu a kapitálu rychle vyrůst. Do konce roku se budeme snažit rozšířit EHS o realitní projekty, které cílí na prémiovou klientelu, zajistí financování nebo se zaměří na zlepšení prezentace nabízených nemovitostí,“ předesílá Meyer.

-stk-