Netflix přidal ve druhém čtvrtletí 1,5 mil. předplatitelů

středa, 21. července 2021, 08:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Přírůstek počtu předplatitelů je vyšší, než firma odhadovala. Na americkém a kanadském trhu ale počet předplatitelů snížila.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Streamovací společnost Netflix přidala ve druhém letošním čtvrtletí 1,5 mil. předplatitelů a celkově jich na konci druhého čtvrtletí evidovala 209,18 milionů. To je meziročně o 8 % více. Růst počtu předplatitelů ale není tak výrazný jako v loňském prvním pandemickém roce a také oproti prvnímu letošnímu kvartálu se zpomalil.

Navýšení počtu předplatitelů o 1,5 mil. je ale vyšší, než Netflix odhadoval (odhad: +1 mil.). Jde především za asijským a pacifickým regionem (+1 mil.), v Latinské Americe přibylo 766 tis. předplatitelů a v regionu EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika) 190 tisíc předplatitelů. Netflix ve druhém čtvrtletí ztratil předplatitele na americkém a kanadském trhu (-430 tis.).

Tržby se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšily o 19,4 % na 7,34 mld. USD. Zisk se téměř zdvojnásobil na 1,35 mld. USD. Firma prognózuje, že ve třetím čtvrtletí přidá 3,5 mil. předplatitelů.

Společnost zároveň představila plány na zavedení videoher, začít chce s mobilními hrami.

-mav-