Nový seriál o chatařích Osada nasadí ČT od pátku 3. září

čtvrtek, 29. července 2021, 17:00 Aktuality, TV MediaGuru

Páteční večery budou od září patřit na ČT1 novému komediálnímu seriálu Osada. Sleduje vztahy různých lidí v chatařské osadě.

Tomáš Hanák v novém seriálu Osada, foto: Radek Bajgar, ČT

Tomáš Hanák v novém seriálu Osada, foto: Radek Bajgar, ČT

Vysílání nového komediálního seriálu o chatařích Osada zahájí Česká televize od pátku 3. září. Vysílat ho bude jednou týdně v pátek od 20.10 na ČT1. Režisérem seriálu je Radek Bajgar, kreativním producentem Josef Viewegh, scénář napsal Petr Kolečko. Seriál má třináct dílů.

Seriál líčí příběhy lidí různých profesí a povah, kteří se potkávají v chatařské osadě Záhoří. „Obydlí kdysi postavili prarodiče a teď tam jejich potomci jezdí, navzdory tomu, že jeden přijel favoritem a druhý volvem, že volí přesně opačně, že jedni jsou inťoši a druzí lopaty. Ale o víkendu bydlí vedle sebe a k Záhoří patří, že tam je pohoda a oni se o tu pohodu snaží, i kdyby… i kdyby se u toho měli zabít,“ uvedl režisér k novému seriálu.

V seriálu například hrají Tomáš Hanák, Pavla Beretová, Martin Myšička, Jana Švandová, Pavel Nový, Eva Leinweberová, Igor Bareš, Filip František Červenka, Petra Nesvačilová, Ivana Chýlková, Stanislav Majer, Šárka Vaculíková nebo Jana Plodková

Ivana Chýlková, Stanislav Majer a Šárka Vaculíková v seriálu Osada, foto: Radek Bajgar, ČT

Ivana Chýlková, Stanislav Majer a Šárka Vaculíková v seriálu Osada, foto: Radek Bajgar, ČT

Seriál se natáčel od jara do podzimu loňského roku v prostředí nižborských rybníků a v okolí Berounky.

Pracovní název seriálu byl původně Chataři. Lidé si ho ale pletli s populárními Chalupáři. „V Chalupářích šlo především o to chalupaření, v Osadě jde o takovou metaforu společnosti postavenou na jiném principu. Lidé v Osadě jsou každý jiný, každý z nás je svým způsobem magor a oni také. Přitom spolu musíme žít a oni ukazují na malém prostoru, že když se rozhodnou, že spolu budou vycházet, tak to jde," řekl ČTK Bajgar.

Titulní píseň k seriálu s názvem Má chata, můj hrad složil a nazpíval Ondřej Ládek alias Xindl X. Videoklip je k vidění na tomto odkazu.

Bližší informace o seriálu si můžete prohlédnout v materiálu, který je ke stažení níže.

-mav-