PetCenter představuje s polidštěnými mazlíčky novou identitu

pondělí, 26. července 2021, 09:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

PetCenter v nové kampani využívá personifikované domácí mazlíčky, kteří vystupují jako lidé.

Jeden z klíčových vizuálů aktuální kampaně řetězce PetCenter, zdroj: PetCenter

Jeden z klíčových vizuálů aktuální kampaně řetězce PetCenter, zdroj: PetCenter

Český řetěz pro domácí mazlíčky PetCenter přichází s novou firemní identitou, kterou podporuje reklamní kampaní. Pracuje v ní s personifikovanými domácími mazlíčky, vystupujícími jako lidé. 

Identita firmy reaguje na stále sílící trend jakési humanizace trhu, kdy lidé vnímají domácí zvířata více jako plnohodnotné členy rodiny. S tím souvisí i nároky na složení stravy nebo kvalitu materiálů hraček. Stejně jako se rozmáhá trend bio-eko-fér a kvalitních surovin v potravinách, tak zákazníci nechtějí ani obiloviny v krmení pro svá zvířata a podobně. V PetCenter to velmi intenzivně vnímáme a chceme se na tomto trendu podílet v roli pečujícího odborníka, který s humorem a porozuměním oba světy sbližuje,” přibližuje ředitel pro růst PetCenter Robert Vojáček s tím, že signifikantní oranžová barva, s kterou je firma dlouhodobě spojena zůstává, stejně jako logo. 

Identitu představuje reklamní kampaň, jež běží v televizi, rádiu, outdooru a na sociálních sítích. V televizi bude nasazena na Primě a Nově až do 5. září. Propíše se také do letáků řetězců, výloh jednotlivých poboček i na web firmy.

V motivech se objevuje kočka, králík, papoušek nebo různá plemena psů, kteří jsou vyobrazeni v oblečení a jednají stejně jako lidé. Vizuální stránku doplňují slovní hříčky, jež upozorňují na produktové novinky a akce v portfoliu řetězce.

Vizuální proměnu, jež je největší od roku 2013, připravil interní tým. Za samotným konceptem stojí kromě Vojáčka například kreativec Jan Trnka a brand manažer PetCenter Tomáš Bajtler, grafiku připravila Alžběta Ježková a na textaci pracoval Vojtěch Untermüller. Produkci televizního spotu měla na starosti produkční agentura KUK Pavlíny Štochlové a Marka Vohryzky

PetCenter provozuje v ČR více než 120 poboček, aktuálně chce posilovat i v rámci online prodeje.

-stk-