Prima Cool zahájila vysílání druhé série Narcos: Mexiko

čtvrtek, 8. července 2021, 07:30 Aktuality, TV MediaGuru

Narcos: Mexiko volně vychází ze seriálu Narcos, který se zabývá vzestupem a pádem drogového barona Pabla Escobara.

Narcos: Mexiko, zdroj: Prima Cool

Narcos: Mexiko, zdroj: Prima Cool

Stanice Prima Cool zahájila ve středu večer (7. července) ve 22.20 vysílání premiérové druhé série seriálu Narcos: Mexiko. Druhá série má 10 epizod. První sérii Narcos vysílala Prima na jaře 2020, u mladšího publika 15-54 dosáhla 5% podílu na sledovanosti.

Narcos: Mexiko volně vychází ze seriálu Narcos, který se zabývá vzestupem a pádem drogového barona Pabla Escobara. Seriál Narcos: Mexiko se zaměřuje na ilegální obchod s drogami v Mexiku, zatímco seriál Narcos zachycoval nezákonné obchodování s drogami v Kolumbii.

Mnoho z událostí a osobností, které se v seriálu objevují, odpovídá skutečnosti. Přesto v některých případech došlo ke zjednodušení. John Clay Walker a Albert Radelat byli skutečně zavražděni, ale předtím byli mučeni. Sofia Conesa, která je v seriálu milenkou Rafaela Caroa, se ve skutečnosti jmenovala Sara Cosia. Vyvraždění rodiny Hectora Luise Palmy na příkaz Miguela Angela Gallardy není potvrzeno – naopak se předpokládá, že vraždu nařídil Benjamín Arellano Félix.

Americký kriminální seriál Narcos: Mexiko měl premiéru v listopadu 2018 na streamovací službě Netflix. Zatím vznikly dvě série a celkem 20 epizod. Seriál vznikl podle skutečných událostí. Na konci října 2020 bylo oznámeno, že se pracuje na třetí sérii.

Carlos Muñoz Porta, který pracoval v produkci seriálu a vyhledával vhodná a zajímavá místa na natáčení, byl 15. září 2017 nalezen zavražděný. Jeho mrtvola, provrtaná několika střelami, ležela v autě odstaveném na prašné cestě nedaleko mexického města Temascalapa. Mluvčí mexického generálního prokurátora uvedl, že k vraždě došlo na odlehlém místě, a tím pádem se nepřihlásili žádní svědci, ale vyšetřování bude pokračovat. Nebylo vyloučeno, že vražda má nějakou spojitost s místními drogovými gangy.

-mav-