Tkáčův holding J&T Capital Partners převezme jeho podíl v CMI

úterý, 13. července 2021, 09:35 Aktuality, Tisk, Rádio MediaGuru

Podíl Patrika Tkáče ve společnosti Czech Media Invest (40 %) převezme nově vytvořený Tkáčův holding J&T Capital Partners.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Patrik Tkáč konsoliduje své vlastnické podíly ve společných projektech s Danielem Křetínským a zakládá holdingovou společnost J&T Capital Partners. Spravovat bude všechny stávající a budoucí podíly ve společných obchodních projektech tandemu Tkáč a Křetínský.

„Sdružení našich podílů ve společném portfoliu s Danem pod jednu strukturu přinese kromě nepochybně větší přehlednosti zejména výrazné zjednodušení financování rozvoje jak stávajících projektů, tak i budoucích investičních příležitostí,“ uvedl k vytvoření nového holdingu Patrik Tkáč.

Holding již odkoupil 44% podíl ve společnosti EPH, která sdružuje původní investice v energetice, a v průběhu následujících měsíců odkoupí další vlastnické podíly, které jsou v současné chvíli pod kontrolou Patrika Tkáče.

Mezi nimi je i 40% podíl ve společnosti Czech Media Invest (CMI), klíčové mediální společnosti Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, pod kterou patří např. společnosti Czech News Center nebo Czech Radio Center

Nově vzniklý holding pak dále získá i 44% podíl ve společnosti EP Equity Investment Sàrl (EPEI), 44% podíl ve společnosti EP Global Commerce (EPGC) – společnost zastřešující investici do Metro AG, 44% podíl ve společnosti EC Investments (ECI) – společnost sdružující investice z oblasti e-commerce a také 44% podíl v mateřské společnosti fotbalového klubu AC Sparta Praha (ACS 1893 Holding a.s.).

Po vydání souhlasného stanoviska antimonopolních úřadů a věřitelů prodávajících bude do holdingu také začleněn nepřímý 25% podíl ve španělských maloobchodních řetězcích Cecosa Supermercados, S.L.U. a Caprabo, S.A.U., které provozují prodejny v Katalánsku a na Baleárských ostrovech.

J&T Capital Partners je společností pod výlučnou kontrolou Patrika Tkáče, nicméně ekonomicky a kapitálově se na ní bude významně podílet skupina J&T Private Equity Group Limited.

-mav-